Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

 Ζάκυνθος, 12-2-2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση, αλλά και μεγάλο ενθουσιασμό, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 11 Φλεβάρη, η εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό «Μια ζωγραφιά, ένα ποίημα, ένα τραγούδι, για τα παιδιά της Παλαιστίνης…», που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου, μαζί με την Επιτροπή Ειρήνης Ζακύνθου, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ζακύνθου και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου.


Μέσα σε λιγότερο από 3 βδομάδες στήθηκε μια μεγάλη γιορτή, διάρκειας 4 ωρών. Το Πνευματικό Κέντρο αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει την αλληλεγγύη του Ζακυνθινού λαού στο λαό και τα παιδιά της Παλαιστίνης.


Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και όλους εκείνους που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «ΕΥΗΧΟΝ» και την Παναγιώτα Παυγέλου, το Θεατρικό Εργαστήρι «Φιέρα» και την Έφη Λάζου, ο Βιβλιοπωλείο «Κλαυδιανός», την Μαρία Κλάδη, την Βάνα Ζούγρα και την Ελένη Τουρκάκη, τον Σύλλογο Φίλων Ξενοπούλειου Παιδικής Βιβλιοθήκης και την Άντα Κατσαΐτου, την Συλλογικότητα «Αντάμα», την Γιοβάννα Καποδίστρια, τον Παναγιώτη Κοντοσαυλάκη και τη Λέσχη «Γέρανος», την Λέσχη Ανάγνωσης Κερίου και τον Θεόφιλο Λιβέρη, την θεατρική ομάδα «Action», τον Ηλία Αθανασούλια και τον Γιώργο Αποστόλου, τον Γιάννη Πολυστάρη και τη Ζωή Σελίμη, τους ζωγράφους Διονύση Καλαμαρά, Μίκα Συμβουλίδου, Μαρία Κουλοβασιλοπούλου, καθώς και όλους τους Ζακυνθινούς που έδωσαν το βροντερό «παρών».


Ευχαριστούμε τον πρεσβευτή της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Yussef Dorkhom, που μας τίμησε με την παρουσία του και για την εξαιρετική ομιλία του, στην οποία αναφέρθηκε στα δεινά του πολέμου και στη γενοκτονία που συντελείται στην πατρίδα του και ευχαρίστησε τους Ζακυνθινούς για τη συμπαράστασή τους. Η διοργάνωση προσέφερε στον πρέσβη έναν πίνακα, έργο της εικαστικού Μίκας Συμβουλίδου, την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Το έργο απεικονίζει μια από τις τελευταίες κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο στην Παλαιστίνη, στην ιστορική πλατεία Αγίου Μάρκου, την πλατεία του καψίματος του Libro Doro, τον τόπο εκτέλεσης αγωνιστών της ΕΠΟΝ. Κάτω από το έργο, προστέθηκαν οι στίχοι του ποιητή μας Διονυσίου Σολωμού από το έργο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» : «Η δύναμή σου πέλαγο κι η θέλησή μου βράχος. Στον κόσμο τούτον χύνεται και σ’ άλλους κόσμους φθάνει». Στον κόσμο μας φθάνει η δύναμη αυτού του λαού για Ελευθερία, Ισότητα και Ειρήνη. Βράχος ο λαός μας, πάντα στο πλευρό των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου.


Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, στα παιδιά της «Φιέρα», στα παιδιά της χορωδίας του «ΕΥΗΧΟΝ» και στους μαθητές των σχολείων μας, που έκαναν κατάθεση ψυχής και απέδειξαν σε όλους πως η Αγάπη και η Αλληλεγγύη είναι το υλικό στο οποίο οφείλει να στηριχθεί το μέλλον μας και φυσικά στους εξαιρετικούς δασκάλους τους, που διδάσκουν στα παιδιά μας την Αγάπη για όλους τους λαούς του κόσμου.


Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς που νίκησαν το Φόβο των τελευταίων ημερών, μίλησαν στα παιδιά μας για τις πανανθρώπινες αξίες της Ειρήνης των λαών, της Αλληλεγγύης και της Ισότητας και ζωγράφισαν μαζί τους για τα παιδιά της Παλαιστίνης. Οι ζωγραφιές και τα ποιήματα των παιδιών που συγκεντρώθηκαν από τους Συλλόγους Γονέων και εκτέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς και όσα έγιναν στον χώρο της εκδήλωσης, θα αποσταλούν στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης.


Η Ζάκυνθος έδειξε για ακόμα μια φορά την αληθινή ψυχή της και απέδειξε πως ήταν, είναι και θα είναι το πραγματικό «Νησί των Δικαίων» και θα στέκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας!

 

Ζάκυνθος, 12-2-2024

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου



Ολόκληρη η εκδήλωση εδώ :

Χαιρετισμοί διοργανωτών :
- Γιάννης Κορφιάτης - Επιτροπή Ειρήνης Ζακύνθου, μέλος Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης
- Έφη Λάζου - Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου
- Φώτης Προβής - Πρόεδρος Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ζακύνθου
- Μαρία Τσανάκα - Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου
Ομιλία πρεσβευτή της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Yussef Dorkhom.


Καλλιτεχνικό μέρος :
Προβολή βίντεο : Συλλογικότητα «Αντάμα»
Παιδική Χορωδία : Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «ΕΥΗΧΟΝ»
Θεατρικό δρώμενο : «Μονόλογοι από τη Γάζα», Θεατρικό Εργαστήρι «Φιέρα» - παιδικό τμήμα
Θέατρο του δρόμου : Θεατρική Ομάδα «ACTION»
Απαγγελίες – αφηγήσεις : Γιοβάννα Καποδίστρια, Λέσχη Ανάγνωσης Κερίου – Θεόφιλος Λιβέρης, Σύλλογος Φίλων Ξενοπούλειου Παιδικής Βιβλιοθήκης, Μαθητές
Μουσική – τραγούδια : Μαθητικά σχήματα, Ηλίας Αθανασούλιας- Γιώργος Αποστόλου, Γιάννης Πολυστάρης – Ζωή Σελίμη




Φωτογραφίες από την εκδήλωση :

 






























































 


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης