«Πάμε και όπου βγει…..» ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Τετάρτη 28/02/2024 και ώρα 09:30 στην Πλατεία Αγίου Μάρκου


Ζάκυνθος, 26-2-2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Πάμε και όπου βγει…..»

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

την Τετάρτη 28/02/2024 και ώρα 09:30 στην Πλατεία Αγίου Μάρκου

Ένας χρόνος πέρασε από το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη, που συγκλόνισε και προκάλεσε απερίγραπτη θλίψη και οργή σε όλη την Ελλάδα. Στις 28 Φλεβάρη 2023 οι 57 ψυχές που έχασαν την ζωή τους, στην πλειοψηφία τους φοιτητές και  νέα παιδιά, δολοφονήθηκαν και ήταν θύματα του πιο αποτρόπαιου κρατικού εγκλήματος.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας με κύριο αίτημα να μη συγκαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στο πολύνεκρο έγκλημα. Ένα χρόνο μετά, οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών, η κυβέρνηση και η HELENIC TRAIN, δεν έχουν λογοδοτήσει. Με φρίκη παρακολουθούμε, εδώ και ένα χρόνο, την διαδικασία- παρωδία της Εξεταστικής Επιτροπής που πραγματοποιείται με τεράστια καθυστέρηση, μετά από βιαστική απομάκρυνση των βαγονιών, μετά από μπαζώματα και αλλοίωση του χώρου της εγκληματικής τραγωδίας, ενώ παρακολουθούμε χαροκαμένους γονείς να μαζεύουν υπογραφές για την άρση βουλευτικής ασυλίας, εφόσον τελικά προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Σε μία και μόνο φράση «Πάμε και όπου βγει» συνοψίστηκε η εγκληματική αδιαφορία του κράτους για την ανθρώπινη ζωή. Όταν, πριν το δυστύχημα, οι ίδιοι οι υπάλληλοι του ΟΣΕ έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, οι αρμόδιοι κώφευαν προκλητικά και κουνούσαν το δάχτυλο. Στην χώρα που κινείται με μανιβέλα, χειροκίνητα, όπου όλα αφημένα στην τύχη τους, όπου κυριαρχούν η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα.

Καθημερινά όλο αυτό το διάστημα επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο ότι ζούμε από θαύμα. Ένα χρόνο μετά, βάζουμε τους ανθρώπους μας και τα παιδιά μας μέσα στα ίδια τρένα, που λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να έχουν παρθεί μέτρα για την ασφάλειά τους. Ζούμε από θαύμα, στα ασυντήρητα διαλυμένα σχολεία, με τους σοφάδες να πέφτουν στα κεφάλια παιδιών και εκπαιδευτικών, με διαρροές νερού μέσα σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, χωρίς γειώσεις. Ζούμε από θαύμα, όταν γιατροί με μαύρους κύκλους στα μάτια από τις ατελείωτες εφημερίες και την έλλειψη προσωπικού να παλεύουν καθημερινά για να εξασκήσουν το λειτούργημά τους.

Το έγκλημα στα Τέμπη έχει όνομα και λέγεται ιδιωτικοποίηση.  Αφού πρώτα ο δημόσιος τομέας υποβαθμίζεται συστηματικά με τη χρόνια υποχρηματοδότηση και κατηγορείται ως ανεπαρκής, η ιδιωτικοποίηση παρουσιάζεται ως πανάκεια. Έτσι και η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων παρουσιάστηκε ως σωτήρια λύση και τελικά στον βωμό τους κέρδους το αποτέλεσμα ήταν οι χαμηλής ποιότητας παροχές, η καταπάτηση των κοι­νω­νι­κών δι­καιω­μά­των, των δη­μό­σιων αγα­θών και στην περίπτωση των Τεμπών οδήγησε στην δολοφονία των 57 συνανθρώπων μας, κυρίως νέων ανθρώπων.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 δεν είναι μόνο μέρα μνήμης για τα θύματα. Είναι και μέρα αγώνα και διεκδίκησης για τις ψυχές που δολοφονήθηκαν, για τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε και είναι ευθύνη όλων μας, είναι να τιμήσουμε τους ανθρώπους αυτούς και  τις οικογένειές τους, να φωνάξουμε όλοι μαζί «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!» και να μην σταματήσουμε αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου δεν ξεχνά το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη. Συμμετέχει στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου και ώρα 09:30 στην Πλατεία Αγίου Μάρκου, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας και τα παιδιά μας και καλεί όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να πάρουν αποφάσεις, ώστε να δώσουμε όλοι μαζί το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση, ως ελάχιστη ένδειξη πένθους και συμπαράστασης.

Για να βροντοφωνάξουμε πως αντιστεκόμαστε στην εγκληματική αδιαφορία του κράτους, στις πολιτικές της ιδιωτικοποίησης και της παρατεταμένης εισοδηματικής λιτότητας.

Γιατί δεν ξεχνάμε πως αυτοί οι άνθρωποι, αυτά τα παιδιά, έχασαν τις ζωές τους στο βωμό του κέρδους!

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ!

ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ Η ΦΩΝΗ!

ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η΄ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ»

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου


 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης