Aναλογικό προεδρείο προέκυψε στους δασκάλους


   Ο κ. Αντώνης Κουρσάρης, ο οποίος εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο της “Ριζοσπαστικής Ενότητας” (ΣΥΡΙΖΑ), είναι ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών.
   Τη θέση του Αντιπροέδρου κατέλαβε ο κ. Διονύσης Παντής (ΠΑΣΚ), ενώ γραμματέας θα είναι η κ. Βασιλική Χροναίου (Ριζοσπαστική Ενότητα).
   Ο κ. Γιάννης Μπελέρης από την “Ταξική Ενότητα” (ΚΚΕ), είναι γραμματέας του Συλλόγου και ειδική γραμματέας ανέλαβε η κ. Έφη Πλέσσα (ΠΑΣΚ).
   Μέλη είναι οι κ.κ. Παναγιώτης Μποζίκης (Ριζοσπαστική Ενότητα) και Ευθύμιος Ζέλιος (Ταξική Ενότητα).
   Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι το προεδρείο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών είναι αναλογικό. Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως θετική, δεδομένου ότι δεν υπήρξαν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους εκλεγέντες και έτσι οι εκπαιδευτικοί έχουν πλέον συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Υπενθυμίζουμε ότι καμία από τις παρατάξεις που έλαβε μέρος στις εκλογές δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία (δηλαδή 4 έδρες) και έτσι αρχικά δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι θα είναι πολύ δύσκολο να συγκροτηθεί Δ.Σ. Τελικά, διαπιστώθηκε πως οι δάσκαλοι επέλεξαν τη λύση του αναλογικού προεδρείου, προκειμένου ο κλάδος τους να μη μείνει χωρίς αντίδραση απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης