Στα θρανία για το βιώσιμο τουρισμό

Συνέχεια στις πρωτότυπες πρωτοβουλίες και εκπαιδευτικές δράσεις που ξεκίνησαν πέρυσι και απευθύνονται σε επιστήμονες, επαγγελματίες καθώς και σε μια ευρεία γκάμα επιστημονικών αντικειμένων συνεχίζει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, διοργανώνοντας, στο νησί μας, από τις 30 έως και τις 8Αυγούστου 2012 Θερινό Σχολείο με θέμα “τον Βιώσιμο Τουρισμό σε Νησιωτικές Προστατευόμενες Περιοχές.
Ο στόχος του σχολείου είναι είναι η εκπαίδευση και ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερόμενων φορέων της τουριστικής βιομηχανίας από την πλευρά της προσφοράς (τοπική αυτοδιοίκηση, ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, περιβαλλοντικοί και εκπαιδευτικοί φορείς) που δραστηριοποιούνται στον παράκτιο χώρο της Περιφέρειας των Ιόνιων Νήσων και ειδικότερα σε περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 που βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας.
Για αυτό, η εκπαίδευση για τον βιώσιμο τουρισμό θα βασίζεται στις αρχές της αειφόρου διαχείρισης των φυσικών πόρων, του περιβάλλοντος γενικότερα και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας. Η ένταξη νέων τεχνολογιών και πρακτικών που προάγουν ένα “πράσινο” μοντέλο τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα για τις παράκτιες προστατευόμενες περιοχές στην Ελλάδα και γι’ αυτόν τον λόγο η εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων φορέων θα συμβάλει ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης