Παράδειγμα σεβασμού στη φύση



  • Την Λίμνη στο Κερί επέλεξαν και φέτος, πιστοί στο ραντεβού τους, την Παρασκευή 1Ιουνίου 2012, οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Κερίου που κατέβηκαν στη θαλασσίτσα τους να την καθαρίσουν -συμβολικά-, να τοποθετήσουν την πινακίδα τους για την προστασία της της θάλασσας αλλά και να μοιράσουν έντυπο υλικό της HELMEPA στους πρώτους τουρίστες, καθώς και στους επιχειρηματίες εστίασης και διαμονής της περιοχής, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν και τους μεγαλύτερους στη καθαριότητα της θάλασσας αλλά και της παραλίας.
  •  Αυτές οι δραστηριότητες μαζί με άλλες πολλές θα σταλθούν και φέτος στη HELMEPA με την οποία το σχολείο συνεργάζεται για δωδέκατη σχολική χρονιά με κοινό στόχο την ευαισθητοποίηση της μικρής ηλικίας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Επίσης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας προστασίας του περιβάλλοντος στις 5 Ιούνη στέλνουν σε όλους το παρακάτω μήνυμα με την ελπίδα της σωστής τήρησής του… “ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ”.
  • Σαφώς και όλα αυτά γίνονται για την καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης που πρέπει να αποκτήσουν τα παιδιά από την πολύ μικρή ηλικία και να την μεταφέρουν και αυτά με τη σειρά τους στα παιδιά τους.
  •  Καλή και η προστασία και ο σεβασμός στο ελληνικό θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον, που πρέπει να είναι προτεραιότητα για κάθε έναν από εμάς σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται, δείχνοντας σε όλους την ευαισθησία μας και το φιλότιμο μας. Τα νήπια καλά τα κατάφεραν!!! Για να δούμε οι μεγαλύτεροι τι θα κάνουν!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης