Η Δημοτική Αρχή περιόδευσε σε σχολεία του Νομού

PB080331 m

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Στέλιος Μποζίκης περιόδευσε σήμερα σε σχολεία του Νομού προκειμένου να ενημερωθεί για τα υπάρχοντα προβλήματα λειτουργίας τους και συνάμα να συναντηθεί και να ενημερώσει από κοντά καθηγητές και διευθυντές για τις επόμενες δράσεις του Δήμου. 
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος από κοινού με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα παιδείας κ. Νίκο Ακτύπη συνάντησε τους καθηγητές και τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που απασχολούν τη συγκεκριμένη σχολική κοινότητα. Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής υπήρξε η δέσμευση ότι άμεσα πρόκειται να υλοποιηθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στις κτηριακές εγκαταστάσεις και όχι μόνο, όπως είναι η συντήρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, ο εξωραϊσμός και η διαμόρφωση του προαύλιου χώρου. 
Θέση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι κανένα σχολείο του νησιού δεν πρόκειται να μείνει χωρίς θέρμανση. Αυτό γνωστοποιήθηκε και σε όλους τους διευθυντές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, παρουσία του προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Φίλιππου Φραγκογιάννη, σε ξεχωριστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο 6ο Δημοτικό Σχολείο.  Η Δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμενη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, έχει θέσει συγκεκριμένες προτεραιότητες ακολουθώντας κοινωνική πολιτική με στόχο τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Και ενώ οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί σημαντικά, στις προτεραιότητες της έχει θέσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος τόνισε πως εκτός από το ποσό των 32.000 ευρώ, που θα δοθεί στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά, για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών, συμπεριλαμβανομένου του ποσού για τη θέρμανση, θα διατεθεί, επιπλέον, το ποσό των 10.000 ευρώ για να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες στα σχολικά συγκροτήματα που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε πως, από αύριο, συνεργείο του Δήμου θα επισκέπτεται τα σχολεία για τη συντήρηση των καυστήρων θέρμανσης. 
Τέλος, οι διευθυντές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους, ώστε να ιεραρχηθούν οι επόμενες δράσεις του Δήμου.
Copy:www.zakynthos.gov.gr/grafeio-tipou/deltia-tipou/444-h-dhmotikh-arxh-periodeuse-se-sxoleia-tou-nomou.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης