1η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – Κάμερες αντί για φύλακες

Κάμερες ασφαλείας στους προαύλιους χώρους των σχολείων θέλει να τοποθετηθούν η 1η Ένωση Γονέων, με τον πρόεδρο, Σάκη Γεωργάνο, να επισημαίνει ότι το μέτρο αυτό πλέον είναι απαραίτητο, λόγω και της κατάργησης του θεσμού των σχολικών φυλάκων.
Από κει και πέρα, ο κ. Γεωργάνος πρόσθεσε πως θα πρέπει να γίνει και μυοκτονία στα διδακτήρια, ούτως ώστε να μην προκύψουν προβλήματα τη νέα σχολική χρονιά.
«Εμείς βάζουμε τρία θέματα αυτή τη στιγμή προς τους αρμόδιους. Το πρώτο έχει να κάνει με τις κάμερες ασφαλείας, το δεύτερο με τη μυοκτονία και το τρίτο με τις μεταφορές. Θεωρούμε κρίσιμα αυτά τα ζητήματα και καλούμε το Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα να πράξουν τα δέοντα. Τονίζω πως, ως γονείς, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των σχολικών φυλάκων και επισημαίνω ότι η υγεία και η παιδεία δεν θα πρέπει να μπαίνουν στο «κάδρο» των περικοπών και των μνημονίων» υπογράμμισε ο κ. Γεωργάνος.
Να προστεθεί πως η 1η Ένωση Γονέων έχει κοινοποιήσει στο Δήμο (εγγράφως), τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε σχολείο ξεχωριστά. Βεβαίως, οι παρεμβάσεις που απαιτούνται είναι πολλές και την ίδια στιγμή τα κρατικά κονδύλια δίνονται με το «σταγονόμετρο» στην Παιδεία. Ως εκ τούτου, ο Δήμος πρέπει να βρει ίδιους πόρους για να βελτιώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα διδακτήρια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης