Δύο νέοι Παιδικοί Σταθμοί σε Αργάσι και Καταστάρι θα λειτουργήσουν φέτος

Παιδικοί σταθμοί
Λίγες ημέρες θα έχουν προθεσμία οι γονείς για να στείλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να εγγράψουν τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου. Αυτό έγινε γνωστό από την Πρόεδρο των Παιδ. Σταθμών και Δημοτική Σύμβουλο Αρετή Βυθούλκα η οποία ανέφερε ότι από 25 έως 31 Ιουλίου είναι το διάστημα που θα πρέπει να ταχυδρομήσουν τους φακέλους.

Οι Παιδικοί Σταθμοί λειτουργούν μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και η κ. Βυθούλκα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έγκριση του προγράμματος γιατί διαφορετικά δεν θα ήταν εύκολο να προσφερούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες σε γονείς και παιδιά.

«Ευτυχώς το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ συνεχίζεται και φέτος. Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν πως η προθεσμία αρχίζει στις 25 Ιουλίου και είναι λίγες οι ημέρες που θα έχουν στη διάθεσή τους για να ετοιμάσουν και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά. Πληροφορίες θα πάρουν από τους Παιδικούς Σσταθμούς ή από το διαδίκτυο αλλά επειδή τα δικαιολογητικά θα πάνε στη Λάρισα θα πρέπει να ταχυδρομηθούν μέχρι τις 31 Ιουλίου.  Πέρυσι πολλοί γονείς έχασαν το πρόγραμμα από την καθυστέρηση κατάθεσης των δικαιολογητικών» είπε η Πρόεδρος και για τα δικαιολογητικά είπε: «Χρειάζεται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, εισόδημα κάτω από 30 χιλιάδες ευρώ, οι άνεργες μητέρες πρέπει να έχουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ και οι εργαζόμενες θέλουν ένσημα από το 2012 και μετά».

Για την εικόνα που υπάρχει σήμερα η κ. Βυθούλκα ενημέρωσε λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή έχουμε τα 9 Τμήματα που λειτουργούσαμε σε 4 Σταθμούς αλλά ετοιμάζουμε για να λειτουργήσουν από το Σεπτέμβριο δύο ακόμα Παιδικούς σταθμούς, στο Αργάσι και στο Καταστάρι. 250 παιδιά περίπου φιλοξενούνται τώρα στους Παιδικούς Σταθμούς. Το θετικό είναι ότι καταφέραμε και μπήκαν όλα τα παιδάκια στους Σταθμούς και δεν έμεινε κάποιο απ’ έξω. Στην πόλη έχουμε μεγάλο πρόβλημα γι’ αυτό και ανοίγουμε το Σταθμό στο Αργάσι που είναι κοντά στην Πόλη ενώ το Καταστάρι θα καλύψει τις περιοχές από τα χωριά γιατί είναι δύσκολο οι γονείς να φέρνουν τα παιδιά στην πόλη».

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση των Παιδικών Σταθμών η κ. Βυθούλκα είπε ότι «είναι σε καλό σημείο και δεν υπάρχουν οφειλές. Αυτό οφείλεται στο ΕΣΠΑ και τον κοινό αγώνα που γίνεται από όλους και τον Αντιπρόεδρο. Χωρίς το ΕΣΠΑ δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε γιατί οι πόροι του Δήμου έχουν μειωθεί».
Copy:http://ermisnews.gr/dyo-paidikoi-stathmoi-argasi-katastari-leitourgisoun-fetos/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης