ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ – “Σώσαμε τα σχολειά από λεηλασίες”


Σοβαρός κίνδυνος εγκυμονεί πλέον στα σχολεία, αφού μετά την κατάργηση του θεσμού των φυλάκων, αυτά είναι εύκολη «λεία» για τον οποιοδήποτε και ίσως να δημιουργηθούν φθορές και να προκύψει απώλεια σημαντικού εξοπλισμού.
Αυτό επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι σχολικοί φύλακες του Δήμου Ζακύνθου, οι οποίοι τονίζουν πως επί 13 χρόνια αποφεύχθηκαν ζημιές μεγάλου οικονομικού κόστους.

«Αξιολογηθήκαμε δύο φορές από τον ΑΣΕΠ…»
Εν τω μεταξύ οι ίδιοι σημειώνουν ότι κατέχουν απόλυτα νόμιμα τις θέσεις τους, μιας και αξιολογήθηκαν δύο φορές από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.
«Η κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση του θεσμού των σχολικών φυλάκων. “Ένας θεσμός που δημιουργήθηκε από την ένωση υπουργείων, όπως Παιδείας, Δημόσιας Τάξεως, Εσωτερικών και ΚΕΔΚΕ, με σκοπό να καλύψει την απαίτηση της κοινωνίας και ιδιαίτερα των γονέων να προστατευτούν τα παιδιά από εξωσχολικούς παράγοντες από βανδαλισμούς, από εμπορία ουσιών μέσα και έξω από τα σχολεία και γενικότερα την ήρεμη και ασφαλή διεξαγωγή της σχολικής τους ζωής.
Με τη συνεχή παρουσία τα δεκατρία τελευταία χρόνια, όπως έχουν παραδεχτεί οι διευθυντές των σχολείων, οι Δήμοι που ανήκουμε, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, έχουν αποφευχθεί μεγάλου οικονομικού κόστους ζημίες των σχολείων και των εξοπλισμών τους.
Εκείνο που διερωτόμαστε εμείς είναι, αφού ο μισθμός μας έχει φτάσει στην αξία ενός υπολογιστή σχολείου, είναι σε θέση το κράτος να πληρώνει πολύ περισσότερα μηνιαίως για τις φθορές που ήδη γίνονται σε αφύλακτα σχολεία;
Επισημαίνουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας ότι έχουμε αξιολογηθεί δύο φορές από τις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ. Θέλουμε να πιστεύουμε με τη στήριξη όλων, ότι η κυβέρνηση δεν θα υλοποιήσει τη διάλυση των Δήμων καταργώντας και τους σχολικούς φύλακες» σημειώνεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης