Επιστολή – διαμαρτυρία στον Πρωθυπουργό

Έγγραφη διαμαρτυρία για την κατάργηση των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, όπως είναι η αισθητική, η κομμωτική και η νοσηλευτική, απέστειλε στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, το Εθνικό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.
Ουσιαστικά, οι γυναίκες ζητούν να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει τις καταργήσεις, διότι αποκλείεται ποσοστό κοριτσιών από την επαγγελματική εκπαίδευση, ενώ ευνοείται μόνο μια μερίδα δικαιούχων της ιδιωτικής εκπαίδευσης με λάθος προσανατολισμό.
Στο θέμα αναφέρθηκε και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, Σπυριδούλα Κορακιανίτη, η οποία τόνισε πως η ανεργία είναι… γένος θηλυκού.

«Είναι αδικία…»
Σύμφωνα με την ίδια το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες έχει αγγίξει το 40%, γεγονός που κάνει πολύ δύσκολη τη διαβίωση.
«Το πολυνομοσχέδιο δεν είναι μόνον μια ακόμη αδικία σε βάρος των γυναικών, είναι μια αδικία σε βάρος των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων της πολύπαθης Ελληνικής κοινωνίας. Οι υπό κατάργηση ειδικότητες αποτελούν ουσιαστική διέξοδο των γυναικών στην επαγγελματική εκπαίδευση και περεταίρω στην αγορά εργασίας, όπως φαίνεται και από τη σύνθεση των τμημάτων στις αντίστοιχες σχολές, (90-100% γυναίκες). Η πατρίδα μας αναπτύσσει και διαφημίζει τον τουρισμό που συνδέεται με τις ιαματικές πηγές, με τα spa των μεγάλων ξενοδοχείων και θέρετρων. Πως θα υποστηρίξει αυτό τον τουρισμό; Μήπως με την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μόνον; Και τα παραϊατρικά επαγγέλματα; Ακολουθούν και αυτά το ριζικό των Ελληνικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων; Θα καταργηθούν με τον καιρό για να δώσουν τη σκυτάλη στην ιδιωτική περίθαλψη και να επαληθεύσουν το λεχθέν: αν δεν έχεις να πληρώσεις, πεθαίνεις σʼ αυτόν τον τόπο; Ένα επάγγελμα προσφορά και λειτούργημα καταργείται από την επίσημη εκπαιδευτική ατζέντα, διότι η ελληνική πολιτεία δεν είναι σε θέση όχι να προστατεύσει τους πολίτες της, αλλά ούτε και να κάνει τις σωστές επιλογές» ανέφερε η κ. Κορακιανίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης