Η ΄Ωρα της Γης!

Αγαπητοί φίλοι εκπαιδευτικοί, Για τέταρτη χρονιά φέτος σημαίνει η Ώρα της Γης,
Το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20:30 θα σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα. 
Ως τώρα τα σχολεία στη χώρα μας έδωσαν ένα δυναμικό παρόνστη συμβολική αυτή κίνηση. Με εκδηλώσεις και δρώμενα που στήθηκαν με κέφι καιφαντασία.
Φέτος η χρονιά είναι δύσκολη από πολλές απόψεις. Θα θέλαμε,λοιπόν, να δώσουμε έναν ειδικό χαρακτήραστην ελληνική συμμετοχή στην Ώρα της Γης για το 2012.
Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα ως συμβολική κίνηση όχι μόνογια την κλιματική αλλαγή, αλλά για την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα.
Το περιβάλλον είναι αξία. Στο σύστημα αξιών που πρέπει ναδιασώσουμε, θα πρέπει να κατέχει σημαντική θέση. Για αυτό μέχρι τις 31 Μαρτίου σαςπροτείνουμε να δείτε, με τους μαθητές σας, το περιβάλλον ως το «τελευταίο μαςοχυρό».
Η ελληνική φύση, με τις αμέτρητες εναλλαγές της, μας δίνειανάσα και στήριγμα. Δεν είναι μόνο τα ζώα και τα φυτά ­­− είναι ηιστορία, η πολιτιστική μας κληρονομιά, τα τοπικά προϊόντα, ο τουρισμός μας.
Ένας αμπελώνας είναι το     μοναδικό μας κρασί.
Ένας ελαιώνας είναι το λάδι μας.
Ένα πευκοδάσος είναι το     μέλι μας.
Μια μοναδική παραλία είναι ο τουρισμός     μας.
Ένα φαράγγι είναι η εκδρομή μας.
Τι κάνουμε λοιπόν φέτος…
Πρώτο στάδιο:
Ζητάμε από τους μαθητές να σκεφτούν ποιο χαρακτηριστικότης φύσης του τόπου τους αξίζει να προστατευθεί ως ιδιαίτερα σημαντικό για τηνομάδα, για την τάξη ή για το σχολείο.
Τι λοιπόν «Μπορούμε να σώσουμε….»
Μπορεί να είναι ένα λουλούδι, ένα δέντρο, η θάλασσα, έναποτάμι, κάποιο ζώο.
Οι μαθητές μπορούν να ζωγραφίσουν ή να φωτογραφίσουν μετην καθοδήγησή σας αυτό που θα ήθελαν «να σώσουν».
Δεύτερο στάδιο:
Σας ενθαρρύνουμε να μοιραστείτε μαζί μας τα έργα τωνμαθητών:
Αποστέλλοντάς τα στο WWF Ελλάς     (n.coutava@wwf.gr). Σε     αυτή την περίπτωση θα χρειαστούμε μαζί με τη ζωγραφιά / φωτογραφία το     όνομα, ηλικία των μαθητών και το σχολείο.
Ανεβάζοντάς τα στην ειδική     σελίδα συμμετοχής στην Ώρα της Γης που έχουμε δημιουργήσει στο http://facebook.com/WWFGreece από     τη σελίδα της τάξης σας στο Facebook ή από την προσωπική σας σελίδα     (εφόσον υπάρχει).
Ευελπιστούμε με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουμε έναμωσαϊκό με εικόνες και μηνύματα αισιοδοξίας και να βοηθήσουμε τους μαθητές να«δουν» το περιβάλλον ως ανάγκη και όχι ως πολυτέλεια.
Σας θέλουμε και φέτος μαζί μας. Ακόμα περισσότερο εσάς πουσυνομιλείτε με τη νέα γενιά που θα μας δώσει ελπίδα για μια καλύτερη ζωή γιατον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλληδιευκρίνιση.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Νάνσυ Κουταβά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης