Το “Θησαυρό του νησιού” αναζητούν οι μαθητές του νηπιαγωγείου Λιθακιάς


   Στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δράσης “Comenius” με διάρκεια δύο χρόνια (20011-2013) και θέμα “Treasure Island” (Ο θησαυρός του νησιού), στο οποίο εμπλέκονται οχτώ χώρες Μ. Βρετάνία, Γαλλία, Ισλανδία, Πολωνία, Ισπανία, Νορβηγία, Ιταλία και Ελλάδα με μαθητές που έχουν ηλικία από 3 έως 13 χρόνων, επιλέχθηκε να λάβει μέρος ύστερα από αίτησή του, το Νηπιαγωγείο της Λιθακιάς.
   Θέμα του προγράμματος είναι το νερό και σκοπός του είναι να γνωρίσουν τα παιδιά το φυσικό αυτό αγαθό και την αναγκαιότητά του για τον άνθρωπο και όλο το ζωικό και φυσικό περιβάλλον.
   Μέθοδος προσέγγισης είναι η διαθεματική, δηλ. οι μαθητές μας θα γνωρίσουν το νερό μέσα από τις Φυσικές επιστήμες, την Βιολογία, την Ιστορία, τη Γεωγραφία, τα Μαθηματικά, τη Γλώσσα, την Τέχνη και τον Πολιτισμό.
   Έτσι, οι μαθητές ενημερώνονται και προτείνουν τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα, μαθαίνουν να καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες νερού στην καθημερινή ζωή τους και ενημερώνουν το οικογενειακό περιβάλλον τους, θέτοντας “Κανόνες συμπεριφοράς κατανάλωσης νερού”, παρατηρούν και καταγράφουν την ένδειξη του ρολογιού ύδρευσης με σκοπό να κάνουν συγκρίσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ώστε να συμπεράνουν την αποτελεσματικότητα της τήρησης των κανόνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης