Σε πιλοτικό πρόγραμμα η Ζάκυνθος για τη διανομή βιβλίων


Από τις αρχές Απριλίου θα πάρουν στα χέρια τους τα βιβλία της επόμενης σχολικής χρονιάς οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού η Ζάκυνθος είναι από τις λίγες περιοχές σε όλη την Ελλάδα που εντάχθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας για την έγκαιρη διανομή των βιβλίων στα διδακτήρια.
Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Κοπανάς, δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι το μέτρο αυτό είναι δοκιμαστικό και εφόσον πετύχει, τότε το Υπουργείο Παιδείας θα το εφαρμόζει εις το εξής, προκειμένου τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες να ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου, και όχι με ένα μήνα καθυστέρηση, όπως συμβαίνει συνήθως.
Ερωτηθείς για το εάν μπορούν να ληφθούν μέτρα φύλαξης των σχολείων, προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα κλοπών που παρουσιάζονται τους τελευταίους μήνες στο νησί μας, ο κ. Κοπανάς εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί και πρόσθεσε ότι έχει γίνει συγκεκριμένο αίτημα προς το Δήμο Ζακύνθου.
Τέλος, ο κ. Κοπανάς αναφέρθηκε και στις πενθήμερες εκδρομές των σχολείων, σημειώνοντας ότι αυτές θα γίνουν κανονικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης