Εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη



   Επίσκεψη στα πλαίσια της γνωριμίας των μαθητών του νησιού μας με το Μουσείο του Γρηγορίου Ξενόπουλου και την δανειστική βιβλιοθήκη, πραγματοποιήθηκε από το Γ1 του 2ου Γυμνασίου Ζακύνθου με πρωτοβουλία της φιλολόγου κ. Ε. Νικολού.
    Οι μαθητές και οι μαθήτριες πραγματοποίησαν δράσεις γύρω από το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου αλλά είχαν και την ευκαιρία να επισκεφτούν και τους χώρους της δανειστικής βιβλιοθήκης προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενό της αλλά και να γραφτούν μέλη της.
    Η Ξενοπούλειος βιβλιοθήκη είναι ανοικτή τα πρωινά για επισκέψεις σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η ξενάγηση του μουσείου γίνεται με βιωματικά παιχνίδια και εκπαιδευτικές δράσεις ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Για το κοινό είναι ανοικτή κάθε απόγευμα 5-8 και το Σάββατο 10-2. Κάθε μήνα ανακοινώνονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά δωρεάν. Για πληροφορίες και κρατήσεις σχολείων στο 26950 41181.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης