Οι “Μικροί καλλιτέχνες στην Ευρώπη” αντάλλαξαν ιδέες και εμπειρίες



Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius, διάρκειας δύο ετών, που ενισχύει τις διακρατικές συμπράξεις σχολικών ιδρυμάτων, συμμετέχει το 10/θέσιο Δημοτικό σχολείο 3ο Ρίζας – Σκουλικάδου, σε κοινές δράσεις με σχολεία από την Πολωνία, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία και θέμα “Μικροί καλλιτέχνες στην Ευρώπη”.
Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών έχουν πραγματοποιηθεί πέντε συναντήσεις ανάμεσα στους εταίρους. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στο συντονιστικό σχολείο της Γαλλίας στο Bordeaux, τον Νοέμβριο του 2010. Ακολούθησε η δεύτερη συνάντηση στην Ισπανία(Μαδρίτη) τον Μάρτιο του 2011, η τρίτη στην Πολωνία(Jastrzebie Zdroj) τον Μάιο του 2011, η τέταρτη στο Ηνωμένο Βασίλειο (Πλύμουθ) τον Σεπτέμβριο του 2011 και τέλος η συνάντηση στη Ζάκυνθο.

Στόχος όλων των δραστηριοτήτων είναι να γίνουν οι Ευρωπαίοι επισκέπτες μας πρεσβευτές της φυσικής ομορφιάς, του νησιού μας καθώς και της θερμής φιλοξενίας των κατοίκων της.
Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει διδάξει ότι η υλοποίηση κοινών προγραμμάτων με σχολεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών, επαφή με τον τρόπο εργασίας της κάθε χώρας, τις εκπαιδευτικές μεθόδους και το εκπαιδευτικό σύστημα των άλλων εταίρων, διευρύνει τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις αντιλήψεις, όχι μόνο των εκπαιδευτικών και μαθητών του συμμετέχοντος σχολείου, αλλά και όλων των εμπλεκομένων στην εκπαίδευση, γεγονός που μπορεί να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την αποτελεσματικότερη εκπαίδευση των μαθητών στον 21ο αιώνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης