Πρώτο βραβείο Γαλλοφωνίας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο


Συνεχίζονται οι σημαντικές και ελπιδοφόρες για το μέλλον του τόπου μας πρωτιές, που γεμίζουν περηφάνια τόσο εμάς, όσο και την εκπαιδευτική κοινότητα της Ζακύνθου. Αυτή τη φορά πρόκειται για τους μαθητές της Στ΄ τάξης του ιστορικού 3ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής του Άμμου που κέρδισαν με το “σπαθί” τους το πρώτο βραβείο Γαλλοφωνίας 2012.
Ειδικότερα, 23 μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου συμμετείχαν στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2012, ο οποίος οργανώθηκε από τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και απέσπασαν το πρώτο βραβείο, σε σύνολο 7 χιλιάδων διαγωνιζόμενων από τα δημοτικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση αυτή, που είχε ως θέμα: “Ευτυχισμένος όποιος σαν τον Οδυσσέα…”.
Πιο συγκεκριμένα το θέμα ήταν ο περίπλους του Οδυσσέα, η Οδύσσεια, σε συνδυασμό με αυτό των 10 λέξεων, που επιλέχθηκαν από τη γενική αντιπροσωπεία για τη γαλλική γλώσσα και τις γλώσσες της Γαλλίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης