Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του Δημοτικόυ Γερακαρίου στην Ημέρα

    Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εξωσχολικών τους δραστηριοτήτων, είκοσι μαθητές της Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γερακαρίου, επισκέφθηκαν χθες το πρωί τα γραφεία της “Ημέρας”, προσφέροντας στους συντάκτες μία ευχάριστη ανάπαυλα, αλλά και μία πρωτόγνωρη εμπειρία, από την ωριμότητα της σκέψης τους και κυρίως από τις εύστοχες ερωτήσεις και παρατηρήσεις που διατύπωσαν.
Τα παιδιά συνοδευόμενα από την δασκάλα τους Ιωάννα Γκοτσοπούλου, μας βομβάρδισαν κυριολεκτικά με ερωτήσεις κρατώντας μάλιστα σημειώσεις, που αφορούσαν στην ειδησεογραφία, στο πως παράγεται δηλαδή μία είδηση και τις διαδικασίες που ακολουθούνται μέχρι να φτάσει η ύλη επί του πιεστηρίου.
Στα πλαίσια της επίσκεψης, με μεγάλη προθυμία αναλύθηκαν στους μαθητές τα στάδια έκδοσης μιας εφημερίδας. Επίσης αναφέρθηκαν οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στον ανταγωνισμό της πληροφόρησης που προκύπτει με τα υπόλοιπα ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο), εξηγώντας ποιος είναι ο ουσιαστικός ρόλος της εφημερίδας.
Επιπλέον, παρουσιάστηκαν με ρεαλιστικό τρόπο τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του επαγγέλματος του δημοσιογράφου εφημερίδας. Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να λάβουν χρήσιμες απαντήσεις σε ερωτήματα που έθεσαν για όλα τα παραπάνω θέματα.
Πραγματικά, ήταν μια συνάντηση εποικοδομητική και ίσως σε κάποιους δημιουργήθηκε η επιθυμία να ασχοληθούν στο μέλλον με το επάγγελμα του δημοσιογράφου.
Γεγονός είναι ότι τα παιδιά ήταν ενημερωμένα για διάφορα θέματα και το ενδιαφέρον τους για τη δημοσιογραφία ήταν μεγάλο. Πραγματικά η χτεσινή παρουσία των μαθητών στην εφημερίδα μας, ήταν μία όαση χαράς που μετέφεραν τα χαμογελαστά και τρυφερά πρόσωπα νέων παιδιών.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο από την ΕΡΖ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης