ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ: «Καθημερινά υποβαθμίζεται η παιδεία»

Για πρωτόγνωρη επίθεση από τη συγκυβέρνηση στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Αντώνης Κουρσάρης.
«Βιώνουμε εδώ και τρία χρόνια τις πιο βαθιές συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές από τις συγκυβερνήσεις και τους δανειστές μας. Κάθε ημέρα που περνά, αυτή η πολιτική καταργεί τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, διαλύει το δημόσιο πανεπιστήμιο και τα σχολεία, οδηγεί τα παιδιά του ελληνικού λαού στην αμάθεια και την παραπαιδεία. Ο κόσμος της εκπαίδευσης βιώνει μια πρωτόγνωρη επίθεση της Συγκυβέρνησης στην προσπάθεια υλοποίησης μνημονιακών συμφωνιών. Η επίθεση αυτή έχει δύο αλληλένδετους στόχους: αφενός τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και ευρύτερα των εργαζόμενων στο δημόσιο για τη μείωση του αριθμού των εργαζόμενων μέσα από διαθεσιμότητες-απολύσεις, μετατάξεις, υποχρεωτικές μετακινήσεις, όπου με οριζόντιο τρόπο καταργεί οργανικές θέσεις στην πορεία του χτυπήματος της μονιμότητας στο Δημόσιο, και αφετέρου την περαιτέρω συρρίκνωση και υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, με επικέντρωση στην παρούσα φάση στην προσχολική, στην ειδική αγωγή και το ολοήμερο σχολείο (κενά διδακτικού προσωπικού, αντικατάσταση της μόνιμης εργασίας από εργαζόμενους προγραμμάτων ΕΣΠΑ), τη βαθμίδα του Λυκείου (δομή, περιεχόμενο, εξεταστικό) και την τριτοβάθμια εκπαίδευση (αποψίλωση του διοικητικού προσωπικού κ.λπ.)» ανέφερε ο κ. Κουρσάρης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης