ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ: «Συνδικαλισμός επιτρέπεται μόνο τις απογευματινές ώρες»

 
Στην απαγόρευση του συνδικαλισμού τις πρωϊνές-εργάσιμες ώρες, προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας την αντίδραση των εκπαιδευτικών.
Το Υπουργείο αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 3 του Ν. 1264/1982 (ΦΕΚ 79 τ. Α΄), «οι τακτικές ή έκτακτες συνελεύσεις της πιο αντιπροσωπευτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης συνέρχονται εκτός χρόνου απασχόλησης. Λαμβάνοντας υπόψη την ανωτέρω διάταξη, το συμφέρον των μαθητών και την ανάγκη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, οι γενικές συνελεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, θα πρέπει να πραγματοποιούνται εκτός χρόνου απασχόλησης».
Α. Κουρσάρης: «Είναι νέα επίθεση…»
Σχολιάζοντας το θέμα αυτό ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Αντώνης Κουρσάρης, τόνισε τα παρακάτω:
«Πρόκειται για ακόμα μια επίθεση της μνημονιακής συγκυβέρνησης στην εργατική τάξη. Το μόνο που ΔΕΝ ενδιαφέρει το Υπουργείο είναι το συμφέρον των μαθητών μας- μη τυχόν και χάσουν μία ημέρα μαθημάτων. Τέτοια υποκρισία, την ίδια στιγμή που χάνονται χιλιάδες ώρες στα σχολεία, λόγω των ελλείψεων προσωπικού. Τους ενδιαφέρει όμως πάρα πολύ το να μην ΜΗΝ υπάρχει υγιής εκπροσώπηση των δικαιωμάτων μας. Τους ενδιαφέρει να μας συκοφαντήσουν, να μας εξευτελίσουν και να μας σπάσουν κι άλλο το ηθικό».
Copy: http://imerazante.gr/2013/11/28/74786 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης