ΞΕΝΟΠΟΥΛΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – Τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία τους

Ποδαρικό στις επισκέψεις στην Ξενοπούλειο Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη έκαναν για φέτος οι μαθητές της Α’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Οι εθελοντές προετοίμασαν με πολύ μεράκι δράσεις ανάλογα με το αν οι μαθητές έχουν πραγματοποιήσει ξανά επίσκεψη στον χώρο. Παράλληλα διαμορφώνονται ειδικά προγράμματα και στο μουσείο του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Στόχος του Δήμου Ζακύνθου, μέσα από αυτές τις δράσεις είναι να κινητοποιηθούν τα παιδιά και οι γονείς, ώστε να καλλιεργήσουν το αίσθημα της φιλαναγνωσίας. Για αυτό, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερωθούν για τις οργανωμένες επισκέψεις των σχολείων, επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους.
Μεταξύ των δράσεων που λαμβάνουν χώρα στην βιβλιοθήκη είναι το κυνήγι του “χαμένου βιβλίου” και η βιωματική ξενάγηση στο μουσείο μέσα από δραστηριότητες τα παιδιά μαθαίνουν τη ζωή του Γρηγόρη Ξενόπουλου και την εποχή του. Για όσα σχολεία έχουν επισκεφθεί ξανά τη βιβλιοθήκη, υπάρχουν διάφορες δράσεις ανάλογα την τάξη.
Copy: http://imerazante.gr/2013/11/28/74789 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης