Βραβείο για τους μαθητές του Μαχαιράδου

Μια επιβλητική μακέτα, πιστή αναπαράσταση του κάστρου της Ζακύνθου τον 18ο αιώνα, έφτιαξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της τελευταίας τάξης του Γυμνασίου Μαχαιράδου. Το έργο κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό της «Λέσχης ο Ζάκυνθος», στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τη σεισμοπυρκαγιά του 1953.
Τρεις μήνες εντατικής δουλειάς χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί η μακέτα, όπως μας ενημέρωσαν οι μαθητές. Υπό την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών Τεχνολογίας και Εικαστικών, του κ. Σούλτου και της κ. Συμβουλίδου, τα παιδιά ξεκίνησαν το project. «Η έρευνα ξεκίνησε από τη Βιβλιοθήκη της Ζακύνθου. Εκεί βρήκαμε σκίτσα και πληροφορίες από μελετητές. Επισκεφθήκαμε, όμως, και εμείς το Κάστρο για επιτόπια έρευνα. Έπειτα δημιουργήσαμε σε σχέδιο την κλίμακα του Κάστρου», ανέφερε μαθήτρια που συμμετείχε στην κατασκευή.
Για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, τα παιδιά σκιτσογράφησαν καμπαναριά της Ζακύνθου που δεν γκρεμίστηκαν από το σεισμό του 1953. Έπαινο κέρδισε έργο μαθήτριας που αναπαριστά το καμπαναριό του Αγίου Νικολάου στον ορεινό Κοιλιωμένο.
Η διευθύντρια του Γυμνασίου Μαχαιράδου, Φιλιππίτσα Μάργαρη θέλησε να ευχαριστήσει, με δηλώσεις της, «τα παιδιά για την προθυμία και τον χρόνο που διέθεσαν, τους καθηγητές που βοήθησαν όπως και τη Λέσχη ο Ζάκυνθος για τη συνεχή παρουσία του στο ιστορικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του νησιού».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης