Πετρέλαιο στα σχολεία μέσω Δήμων

Τη δυνατότητα στους Δήμους να παρέχουν στις Σχολικές Επιτροπές πετρέλαιο δίνει σχέδιο νόμου που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή. Το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών προτίθεται να δώσει στις Σχολικές Επιτροπές αρμοδιότητα σχετικά με τη θέρμανση των σχολείων, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα καθώς με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει ευελιξία και θα αντιμετωπίζονται πιο άμεσα οι διαφορετικές ανάγκες κάθε σχολείου, ανάλογα και με την περιοχή στην οποία βρίσκεται.
Να σημειωθεί πως ήδη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει εγκρίνει προς το υπουργείο Εσωτερικών έκτακτη επιχορήγηση προς τους Δήμους, ποσού 8.000.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση αυξημένων αναγκών για θέρμανση σχολικών μονάδων.
Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, ο αρμόδιος για θέματα παιδείας αντιδήμαρχος Νίκος Ακτύπης τόνισε ότι οι πόροι είναι πενιχροί και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα.
“Διαχειριζόμαστε μια φτώχεια. Τα κονδύλια που δίνονται στα σχολεία, δεν είναι αυτά που θα έπρεπε να έχουν για να μπορούν να λειτουργήσουν. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Διευθυντές όλων των σχολείων, γιατί αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης, στην οποία βρίσκεται τόσο ο Δήμος, όσο και η χώρα στο σύνολό της. Μέχρι σήμερα έχουμε αντιμετωπίσει τα περισσότερα προβλήματα, που έχουν σχέση με τις επισκευές, τις συντηρήσεις και τη θέρμανση. Πιστεύω ακράδαντα πως και η φετινή σχολική χρονιά θα τελειώσει ομαλά, παρά το γεγονός ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη χρημάτων. Ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει τις Σχολικές Επιτροπές. Μέσα στην εβδομάδα θα βγει και η πρώτη κατανομή των πιστώσεων για να έχουν τη δυνατότητα τα σχολεία να λειτουργήσουν στοιχειωδώς” υπογράμμισε ο κ. Ακτύπης.
Αλλά και ο δήμαρχος κατ΄ επανάληψη έχει διαβεβαιώσει τους εκπαιδευτικούς και διευθυντές των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους γονείς και μαθητές πως “Κανένα σχολείο δεν πρόκειται να μείνει χωρίς θέρμανση, καθώς ο δήμος θα καλύψει με κάθε θυσία τις ανάγκες τους σε πετρέλαιο”.
Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 13/1/2014-Βασίλης Μούτσιος


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης