Διαγωνισμός ψηφιακής φωτογραφίας

Διαγωνισμό ψηφιακής φωτογραφίας, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, προκήρυξε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιθακιάς (ΚΠΕ).
Η υπεύθυνη του ΚΠΕ, Πηνελόπη Αβούρη, υπογράμμισε ότι θέμα του διαγωνισμού είναι τα κτήρια στη Ζάκυνθο μετά τους σεισμούς του 1953. Στόχος είναι να διαπιστώσουν οι μαθητές αυτά που είχαμε και να δουν εκείνα που έχουμε τώρα.
«Κάνουμε ένα πρόγραμμα στο ιστορικό κέντρο του νησιού μας και παράλληλα «τρέχει» ένα δεύτερο πρόγραμμα για τον σεισμό. Ο διαγωνισμός της ψηφιακής φωτογραφίας συνδέεται με τις προαναφερόμενες δράσεις μας. Θα δοθούν έπαινοι σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν, ενώ θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στα σχολεία τους βιβλία, καθώς και υποτυπώδεις σεισμογράφους» υπογράμμισε η κ. Αβούρη.
Μειώθηκαν τα σχολεία
Η υπεύθυνη του Κέντρου στη συνέχεια δήλωσε πως φέτος θα έρθουν λιγότερα σχολεία στη Ζάκυνθο από άλλες περιοχές της Ελλάδας, γεγονός που οφείλεται στις περικοπές της χρηματοδότησης που έχουν γίνει.
Πέρυσι ήρθαν 15 σχολεία και φέτος υπολογίζεται ότι θα μας επισκεφθούν γύρω στα 12. Πριν από μια πενταετία δεχόμασταν πάνω από 20!
Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 13/1/2014 Γιώργος Γκόγκος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης