Στην “Σχολική Ανάπαυλα” ποντάρουν οι ξενοδόχοι

Στο κλείσιμο των σχολείων για μια εβδομάδα, μετά την Καθαρά Δευτέρα, ποντάρουν οι ξενοδόχοι προκειμένου να τονωθεί ο εσωτερικός τουρισμός. Πρόκειται για μια ενδιάμεση περίοδο διακοπών στα σχολεία όλης της χώρας προκειμένου οι οικογένειες να έχουν τη δυνατότητα για ολιγοήμερες διακοπές.
Η πρόταση συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων του τουρισμού με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά που συμφώνησε και έδωσε τις σχετικές οδηγίες στους συναρμόδιους υπουργούς. Για το λόγο αυτό, τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει συνάντηση με τους ίδιους για τη δρομολόγηση των απαραίτητων διαδικασιών εφαρμογής του μέτρου.

Ειδικά πακέτα προσφορών
Κίνητρο για τέτοιες εξορμήσεις θα δώσουν οι ειδικές χαμηλές τιμές, έως και 50% μειωμένες, στα καταλύματα, που θα οριστεί να ισχύσουν από τις κατά τόπους Ενώσεις Ξενοδόχων, για την περιοχή τους αντίστοιχα.
Αναλυτικότερα για τη σημασία της πρότασης, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΞ κ. Κώστας Λεβέντης δήλωσε στο “Ionian Channel” πως “η πρωτοβουλία μόνο στη θετική κατεύθυνση για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού μπορεί και πρέπει να χαρακτηριστεί”. Βασικός αναμένεται να είναι ο ρόλος που θα παίξουν και οι τοπικές ενώσεις ξενοδόχων, “οι οποίες θα συντονίσουν τα μέλη τους για χαμηλές τιμολογιακές πολιτικές στην περίοδο της “σχολικής ανάπαυλας”, που θα οριστεί από το υπουργείο παιδείας προκειμένου να έχει επιτυχία η δράση”.
Όσο για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών ο κ. Λεβέντης πρότεινε “πως κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει είτε από την περικοπή των σχολικών περιπάτων, είτε με την επίσπευση της έναρξης της προσεχούς σχολικής χρονιάς κατά δύο μέρες”.

Πετυχημένη η δοκιμή
Τέλος, όπως ανέφερε ο ίδιος, ο εν λόγω θεσμός, υλοποιείται εδώ και χρόνια σε χώρες της Ευρώπης, με τον τίτλο “Λευκές εβδομάδες”, κατά τις οποίες τα σχολεία κλείνουν για να δοθεί η δυνατότητα σε οικογένειες να εκδράμουν σε χιονισμένους ορεινούς προορισμούς. Μια πρώτη γεύση του θεσμού, είχε πάρει η χώρα μας το 2004, όπου για μοναδική φορά (μέχρι και σήμερα), στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος, που αφορούσε στην παιδεία, τα σχολεία χρηματοδοτήθηκαν για την οργάνωση τετραήμερων και πενθήμερων ψυχαγωγικών εκδρομών, σε ορεινούς προορισμούς.

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 14/1/2014 Βασίλης Μούτσιος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης