Ζητούνται μέτρα φύλαξης των σχολείων

Δεν πέρασαν πολλές ώρες από την κλοπή υπολογιστών στο Μουσικό Σχολείο, και η Αστυνομία ειδοποιήθηκε πως παρόμοια διάρρηξη έγινε σε μια ακόμη εκπαιδευτική μονάδα του νησιού. Αυτή τη φορά έρμαιο στα χέρια επίδοξων διαρρηκτών βρέθηκε το 2ο Ενιαίο Λύκειο στην Παναγούλα με λεία και πάλι ηλεκτρονικούς υπολογιστές που περιείχαν τα αρχεία του σχολείου.
Το νέο περιστατικό έχει θορυβήσει τόσο την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η οποία βλέπει πως σημαντικά τμήματα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού να εξαφανίζονται με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στην διοίκηση και την εξυπηρέτηση μαθητών και γονέων, όσο και την Αστυνομία.
“Απαιτείται άμεση θωράκιση”
Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Κοπανάς, δήλωσε στην εφημερίδα μας πως οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να φροντίσουν για τη φύλαξη των σχολείων τις βραδινές, κυρίως, ώρες. Έθεσε ζήτημα άμεσης θωράκισης των εκπαιδευτικών δομών με την συνδρομή της αστυνομίας, του δήμου και των ίδιων των πολιτών τους οποίους κάλεσε να μην διστάσουν να ανφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση δουν. “Τελικά τα σχολικά κτήρια είναι έρμαια στη διάθεση του καθενός αφού μπορεί να μπαίνει όποτε θέλει και να βγαίνει, να παίρνει ότι θέλει χωρίς να τον ενοχλεί κανένας. Δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν την Πέμπτη στο χώρο του Μουσικού Σχολείου, είχαν την άνεση να επαναλάβουν την δράση τους το επόμενο και μεθεπόμενο βράδυ. Άρα δεν φοβούνται κανένα και τίποτα. Εμείς ως σχολεία θα κάνουμε κάποιες ενέργειες προς το δήμο και την περιφερειακή ενότητα να θωρακίσουμε το χώρου που πρωτίστως ανήκει στην εκπαίδευση των παιδιών και τους πολίτες με αποτέλεσμα τέτοιες ενέργειες να παρεμποδίζουν το έργο μας” τόνισε ο κ. Κοπανάς.
Ερωτηθείς για το εάν το φαινόμενο των διαρρήξεων βρίσκεται σε έξαρση κυρίως μετά την διακοπή της απασχόλησης των σχολικών φυλάκων ανέφερε χαρακτηριστικά πως “δε νομίζω να συμβαίνει αυτό αφού οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, παρέμεναν στα διδακτήρια μέχρι το μεσημέρι. Δεν είχαμε φύλαξη τις ώρες που ήταν κλειστό και γίνονται τα περιστατικά. Το να έρχονται το πρωί που όλοι είμαστε στο σχολείο είναι δώρον άδωρο”.
Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 14/1/2014 Βασίλης Μούτσιος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης