Παραμένουν απλήρωτες οι σχολικές καθαρίστριες

Πρόβλημα με τις συμβάσεις και την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών έχει προκύψει, με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Νίκο Ακτύπη, να επισημαίνει ότι για αυτό που συμβαίνει δεν ευθύνεται ο Δήμος, αλλά το κεντρικό κράτος.
«Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε καταφέρει να υπογράψουμε συμβάσεις με τις σχολικές καθαρίστριες. Δυστυχώς, αναμένεται ακόμη η υπουργική απόφαση για το καθεστώς της εργασίας τους και της πληρωμής τους. Μέχρι τώρα έπαιρνε χρήματα το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, στη συνέχεια τα έστελναν στη Ζάκυνθο και η καταβολή της αμοιβής τους γινόταν κανονικά. Παρά τις δυσκολίες, πάντως, κανένα σχολείο στο νησί δεν έχει μείνει χωρίς καθαριότητα και θέλω να ευχαριστήσω τις εργαζόμενες, που δείχνουν κατανόηση και κάνουν υπομονή» υπογράμμισε ο κ. Ακτύπης.
Σπ. Φαραός: «Πρόκειται για απαράδεκτο καθεστώς»
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σπύρος Φαραός, υπογράμμισε ότι το καθεστώς κάτω από το οποίο εργάζονται οι συγκεκριμένες γυναίκες είναι απαράδεκτο και… μεσαιωνικό.
«Μιλάμε για εργαζόμενες που παίρνουν ψίχουλα. Τους βγαίνει γύρω στα 400 ευρώ το μήνα. Παρά το ότι τα χρήματα είναι ελάχιστα, βλέπουμε ότι κακοπληρώνονται. Η καθυστέρηση που υπάρχει είναι μεγάλη και το χειρότερο είναι πως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το εργασιακό τους μέλλον. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από αυτή την υπόθεση και να αντιληφθούν πως αν δεν αντιδράσουν, τότε τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για όλους» τόνισε ο κ. Φαραός.
Σε ό,τι αφορά τις σχολικές καθαρίστριες, πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για τις ίδιες, αφού αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, λόγω της κωλυσιεργίας και της αδιαφορίας του κράτους.
Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός…
Εν τω μεταξύ, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό του 2012 για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή.
Τα έσοδα στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή ανήλθαν στις 441.098 ευρώ και ο κ. Ακτύπης υποστήριξε ότι με τα χρήματα αυτά εξοφλήθηκαν οι υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ), και προς τις καθαρίστριες.
Ο απολογισμός του 2012 ήρθε καθυστερημένα στο Δημοτικό Συμβούλιο, επειδή οι Διευθύνσεις των σχολείων άργησαν να στείλουν κάποια τιμολόγια που είχε ζητήσει η Επιτροπή Παιδείας.
  Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 24/1/2014 Γιώργος Γκόγκος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης