Μαθητές Ειδικού Σχολείου: “Πετάει όποιος τολμάει”

 Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 17/6/2014
-“Μια γλαροπούλα πέφτει θύμα της θαλάσσιας μόλυνσης…”
-“Φτάνει ανήμπορη στο μπαλκόνι ενός καλοσυνάτου γάτου, από τον οποίο ζητάει να μην φάει το αυγό της, να φροντίσει το γλαρόνι που θα γεννηθεί και να το μάθει να πετάει…”
-“Εκείνος δίνει το λόγο του και μπαίνει σε περιπέτειες…”
-“ Οι εχθροί πολλοί, πολλοί και οι συμπαραστάτες…”
-“Θα τα καταφέρει άραγε;”
-“Τελικά, μπορεί να πετάξει, μόνο αυτός που τολμάει”

Τα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και ΕΕΕΕΚ μαζί με τις δασκάλες τους, έκαναν υπόκλιση ολοκληρώνοντας τη θεατρική τους παράσταση και οι θεατές στο κατάμεστο προαύλιο του σχολείου στη Μπόχαλη, όρθιοι, δεν έπαυαν να τα επιβραβεύουν με το χειροκρότημα τους.
Ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη παράσταση, γεμάτη τραγούδια, χορό, συγκίνηση αλλά πάνω από όλα ενθουσιασμό για αυτό που κατάφεραν να στήσουν μαζί με τους δασκάλους τους.
Θέατρο και μουσική
Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής του σχολείου κ. Παναγιώτης Κλάδης που ευχαρίστησε όλους ανεξαιρέτως για τη προσφορά και τη συνεργασία τους καθ’ όλη τη σχολική χρονιά. Κυρίως το εκπαιδευτικό προσωπικό που“προσφέρει ουσιαστικό έργο και κατάθεση ψυχής διδάσκοντας, κοινωνικοποιώντας και αναδεικνύοντας τις ικανότητες αυτών των παιδιών”. Στο κέντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε και η κ. Δανάη Κελαράκη, διευθύντρια του ΕΕΕΚ η οποία είχε επιμεληθεί την θεατρική παράσταση ενώ το σκηνικό για την παράσταση ήταν του Νίκου Μπιάζη.
Η γιορτή έκλεισε με τη χορωδία του σχολείου που την χορωδία συνόδεψε με κιθάρα ο δάσκαλος Νίκος Πολίτης. Στις σεμνές δασκάλες των παιδιών, που βιώνουν τις δυσκολίες της κρίσης ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, αλλά πεισματικά επιμένουν να δηλώνουν τη Ζάκυνθο, απ” όλους ακούστηκε ένα μεγάλο μπράβο. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό δημιουργώντας συγκίνηση στο κοινό το οποίο χειροκροτούσε σε κάθε ευκαιρία,
Παρόντες στην εκδήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Διονύσιος, ο Βουλευτής, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης και νέος Δήμαρχος, οι προϊστάμενοι της εκπαίδευσης και αρκετός κόσμος. Όλοι τους εξήραν την προσπάθεια του γίνεται και δήλωσαν διατεθειμένοι να τη στηρίξουν με έργα και όχι λόγια.
Η πικρία
Ο Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου δεν απέφυγε να εκφράσει και ένα δικαιολογημένο παράπονο που αφορά την ανέγερση του νέου διδακτηρίου. “Εκείνο που δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε είναι το νέο διδακτήριο, ένα έργο εντελώς απαραίτητο, το οποίο ενώ είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, δεν δημοπρατήθηκε ακόμα. Ελπίζω η νέα ηγεσία της Περιφέρειας να καταφέρει να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και να ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο έργο για το νησί μας”, τόνισε ο κ. Κλάδης.
Διαπιστώνουμε μια αλλαγή νοοτροπίας, και αυτό πρέπει να συνεχιστεί, όλοι μαζί πρέπει να πούμε όχι στα στερεότυπα, στις κοινωνικές προκαταλήψεις και στους αποκλεισμούς.
Αυτός νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ο στόχος όλων όσων προσπαθούν να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους αλλά και όλων όσων ασχολούνται με την αγωγή και την εκπαίδευση των παιδιών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης