Ανησυχούν οι γονείς για τη μεταφορά των παιδιών τους

Συντάκτης: Ημέρα τση Ζάκυθος
Δημοσίευση: 03 Ιανουαρίου 2012
Τον προβληματισμό του και την ανησυχία του για τη μη ύπαρξη συμφωνίας σε ό,τι έχει να κάνει με τα σχολικά δρομολόγια, εξέφρασε o πρόεδρος της 1ης Ένωσης Γονέων, Διονύσης Γεωργάνος, ο οποίος ανέφερε ότι τα πάντα βρίσκονται στον “αέρα” και κάλεσε το Δήμο Ζακύνθου, αλλά και τους μεταφορείς, να βρουν άμεσα μια λύση, διότι σε λίγες ημέρες ανοίγουν τα σχολεία.
“Γνωρίζαμε ότι θα υπάρξει πρόβλημα και από τις 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήσαμε σειρά συναντήσεων με τους αρμοδίους, ζητώντας τους να μεριμνήσουν για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία. Σε λίγες ημέρες ανοίγουν ξανά τα διδακτήρια και το θέμα αυτό δεν έχει δρομολογηθεί ακόμη. Η παλιά σύμβαση έληξε στις 31 Δεκεμβρίου και από την 1η Δεκεμβρίου η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών έχει περάσει στο Δήμο Ζακύνθου. Διαπιστώνω, όμως, ότι ο προγραμματισμός για το συγκεκριμένο θέμα έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Ακόμη, όμως, κι΄ αν τα βρει ο Δήμος με τους μεταφορείς, η σύμβαση που θα υπογραφεί θα πρέπει να πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Στο πρόσφατο παρελθόν χρειαζόταν το “πράσινο φως” για έργα που ο προϋπολογισμός τους ξεπερνούσε το 1 εκ. ευρώ, όμως τώρα αυτό γίνεται για δράσεις άνω των 100.000 ευρώ. Η διαδικασία αυτή, λοιπόν, θα είναι χρονοβόρα και έτσι είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν πάνω από δύο μήνες για να ολοκληρωθεί. Μέχρι τότε τί θα γίνει; Είναι πάγια άποψή μας ότι οι γονείς δεν πρέπει να βάζουν το χέρι στην τσέπη για τη μεταφορά των παιδιών μας. Δυστυχώς, όμως, έχουμε αναγκαστεί να καλύψουμε με δικά μας χρήματα κάποιες λειτουργικές και κτηριακές ανάγκες των διδακτηρίων, όπως είναι η αντικατάσταση των σπασμένων τζαμιών. Σε ορισμένα σχολεία, μάλιστα, κάποιοι γονείς έδιναν 1 ευρώ την εβδομάδα, προκειμένου να καλύπτεται το κόστος για τη μισθοδοσία της καθαρίστριας. Επισημαίνω ότι σαν Ένωση Γονέων δεν πρόκειται να δεχτούμε να πληρώσουμε εμείς τη μεταφορά των παιδιών μας από και προς τα σχολεία, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο. Ο Δήμος και οι μεταφορείς είναι απαραίτητο να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν μια λύση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσουν την οργή των γονέων” ανέφερε ο κ. Γεωργάνος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης