Άγονος και ο τελευταίος διαγωνισμός για τα σχολικά δρομολόγια



Μετά τη δίμηνη παράταση που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών για την εκτέλεση των σχολικών δρομολογίων με τη σύμβαση που είχε υπογραφεί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ήταν αναμενόμενο πως ο νέος διαγωνισμός θα κατέληγε άγονος.
Όπως είναι γνωστό, μετά την πίεση που άσκησαν οι Δήμαρχοι στο Υπουργείο Εσωτερικών (υπενθυμίζουμε τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, με τον Υφυπουργό, Πάρη Κουκουλόπουλο), η Πολιτεία αποφάσισε να παρατείνει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2012 τη σύμβαση που έληξε στις 31/12/2011 και με την οποία δινόταν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η αρμοδιότητα για τα σχολικά δρομολόγια.
Παρόλα αυτά, ο Δήμος έκανε τον σχετικό διαγωνισμό στις 5 Ιανουαρίου, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, ωστόσο για ακόμη μια φορά οι μεταφορείς (ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, ταξί, κ.λ.π.), δεν κατέθεσαν οικονομική προσφορά.
Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι το ζήτημα με τις σχολικές μεταφορές για το 2012 θα έχει πολλά… “επεισόδια” και είναι βέβαιο ότι οι μεταφορείς θα κρατήσουν σκληρή στάση μέχρι το τέλος, ούτως ώστε το κράτος να δώσει περισσότερα χρήματα για τα σχολικά δρομολόγια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης