"Σε τι εξυπηρετεί η αδιαφορία για τους μαθητές;!"



Επερώτηση αναφορικά με την λειτουργία του ΚΕΔΔΥ στη Ζάκυνθο κατάθεσαν στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μουλόπουλος και Κουράκης.
Το  Κέντρο Διάγνωσης-Διαφοροδιάγνωσης Υποστήριξης ( ΚΕΔΔΥ),  που λειτουργεί και στην Ζάκυνθο ( ένα από τα εξήντα σε ολόκληρη την χώρα ) και υποστηρίζει την εκπαίδευση στον τομέα της ειδικής αγωγής – στήριξης των μαθητών με ειδικές ανάγκες η αναπηρίες, ουσιαστικά καταργείται. Την στιγμή μάλιστα που υπάρχει δραματική αύξηση των μαθητών με σοβαρές διαταραχές της συμπεριφοράς και ψυχικές νόσους ( 300% αύξηση των αυτιστικών μαθητών)....
Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν στην επερώτηση τους πως το νομοσχέδιο που προωθείται είναι ασαφές και αποδομεί τις υποστηρικτικές προς τους μαθητές με αναπηρία ειδικές υποστηρικτικές αγωγές.
"Επειδή με τέτοιες πρακτικές το "πρώτα ο μαθητής" μεταβάλεται για μία ακόμη φορά στο "πρώτα ο μαθητής θα την πληρώσει αλλά και η οικογένεια του" και μάλιστα σε μια περίοδο που σημειώνονται τραγικές αλλαγές στις ανάγκες του σημερινού μαθητικού πληθυσμού" τονίζουν και ερωτούν την υπουργό γιατί δεν υπάρχει σαφής αναφορά στο νομοσχέδιο στην ειδική αγωγή, σε τι εξυπηρετεί η κατάργηση των ΚΕΔΔΥ και ποιά θα είναι  κατάληξη των χιλιάδων μαθητών που το έχουν ανάγκη ...



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης