Δίμηνη παράταση για τις σχολικές μεταφορές

Συντάκτης: Ημέρα τση Ζάκυθος
Δημοσίευση: 04 Ιανουαρίου 2012

Λύση, έστω και προσωρινή, φαίνεται ότι βρέθηκε για την εκτέλεση των σχολικών δρομολογίων, αφού το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να παρέμβει μετά τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν από τους Δήμους όλης της χώρας, αλλά και από τους μεταφορείς.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την τελευταία ενημέρωση που υπάρχει, η μεταφορά των μαθητών θα εξακολουθήσει να γίνεται από τα τουριστικά λεωφορεία (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση) και το ΚΤΕΛ (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση), αφού παρατείνονται έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2012 οι συμβάσεις που είχαν υπογράψει οι Περιφέρειες για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.
Η εν λόγω απόφαση έγινε γνωστή πριν από μερικές ημέρες και ήδη έχουν ενημερωθεί οι Δήμοι όλης της χώρας (μεταξύ αυτών και ο Δήμος Ζακύνθου), οι οποίοι είχαν φτάσει σε αδιέξοδο, αφού από τη μια δεχόταν την πίεση των γονέων και των μεταφορέων και από την άλλη είχαν να αντιμετωπίσουν και τη μέχρι πρότινος αδιαφορία της Πολιτείας.
Χθες, μάλιστα, αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί η διαδικασία για την απευθείας ανάθεση των σχολικών δρομολογίων που είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το μήνα Ιανουάριο, ενώ στις 5 του ίδιου μήνα (ημέρα Πέμπτη) θα γίνει ο σχετικός διαγωνισμός για την εκτέλεση των δρομολογίων καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης