Τρόπους χρηματοδότηση των σχολείων αναζητά ο Περιφερειάρχης

Το θέμα της δυνατότητας να ενισχύσει τα σχολεία, προκειμένου να καλύψουν βασικές λειτουργικές ανάγκες, διερευνά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, μετά και τη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του οποίου του περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, αφού εφέτος περικόπηκαν κατά πολύ τα ποσά για λειτουργικές δαπάνες. Σε επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ο Περιφερειάρχης περιγράφει την κατάσταση και ζητεί να του δοθεί η δυνατότητα, σε συνεργασία με το Δήμο, να μπορέσει να παρέμβει αποτελεσματικά, ασκώντας κοινωνική πολιτική και χρηματοδοτώντας περιπτώσεις ένδειας-πείνας-εξαθλίωσης.
Σημειώνεται δε ότι την επιστολή αυτή, εκτός της κ. Διαμαντοπούλου, επέδωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Ανθης, στον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, με τον οποίο συναντήθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας που είχε για θέματα που αφορούν στη μετάβαση της επαγγελματικής κατάρτισης προς την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στη λειτουργία και διαχείριση των δημοσίων ΙΕΚ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης