Περί Κεραίας...!



Ζάκυνθος 14/9/12
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου ,  1ου Λυκείου και 1η  Ένωση Γονέων Μαθητών Ζακύνθου  μαζί με πολίτες συνεχίζουν τον αγώνα τους για την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας -vodafon- 50 μόλις μέτρα από το 1°γυμνάσιο και 1°λύκειο Ζακύνθου.
Βασιζόμενοι στις σχετικές πληροφορίες και τις νέες επιστημονικές έρευνες, που επισημαίνουν τον κίνδυνο από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και τις αρνητικές τους επιπτώσεις στην υγεία (στις 31/5/2011 ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας (Π.Ο.Υ.) με δελτίο τύπου ταξινομεί τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ως πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο) , είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε τα παιδιά μας από την διακινδύνευση - που κατά την επιστήμη κατατάσσονται στις ευπαθέστερες ομάδες-  και να μην επιτρέψουμε να γίνουν πειραμοτόζωα μη αναστρέψιμων βλαπτικών συνεπειών για την υγεία τους.
Μέχρι τώρα έχουμε ενεργήσει προς όλους τους αρμοδίους και κλιμακώνουμε την κοινωνική μας αντίδραση, μέχρι να πετύχουμε το σκοπό μας.
Από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι σήμερα έχουμε αντιδράσει στη λειτουργία του σταθμού κινητής τηλεφωνίας και έχουμε προβεί σε θεσμικές συνεργασίες και ενέργειες. Συγκεκριμένα :
1. Συναντήσαμε, ενημερώσαμε και καταγγείλαμε το γεγονός στο βουλευτή, ώστε να πράξει τα δέοντα και ν' αντιμετωπιστεί το ζήτημα κοινοβουλευτικά. Πράγματι υπέβαλλε επερώτηση στη Βουλή και αναμένουμε την απάντησή της.
2. Συνεργαστήκαμε με το δήμαρχο για την αναστολή της άδειας λειτουργίας της κεραίας.
3. Παρασταθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο, προς σχετική ενημέρωση για τον κίνδυνο και καταγγελία του γεγονότος, ζητήσαμε και λάβαμε  ψήφισμα συμπαράστασης και απόφαση ανάληψης της ευθύνης προστασίας της δημόσιας υγείας και αυστηρού ελέγχου των σχετικών εγκαταστάσεων. 
3. Συναντηθήκαμε, ενημερώσαμε και καταγγείλαμε το γεγονός στον αντιπεριφερειάρχη. Υποβάλλαμε αίτημα προώθησης του ζητήματος στο περιφερειακό συμβούλιο, όπου πράγματι συζητήθηκε και ελήφθη απόφαση επιμήκυνσης, στα 300μ, του ορίου ασφαλούς απόστασης κεραιών κινητής από οικισμούς κατοικημένων πόλεων και σχεδίων πόλεων.
4.   Παρακολουθούμε στενά και ελέγχουμε την αδειοδότηση του σταθμού κινητής, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες (Συνήγορο του Πολίτη, ΕΕΤΤ, περιφέρεια, πολεοδομία, ΔΕΗ κ.α.)
5.  Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας, ως κοινωνία, με συλλογή υπογραφών των ζακυνθινών πολιτών.
Ενωμένοι και συντονισμένοι όλοι οι θεσμικοί φορείς και η τοπική κοινωνία έχουμε τη δύναμη -πολιτική και καταναλωτική- να αποτρέψουμε τον κίνδυνο και θα το κάνουμε αν δεν γίνει σεβαστό το δημόσιο συμφέρον. 
Επειδή λοιπόν η υγεία των παιδιών μας είναι πάνω από όλα...
Καλούμε δημοσίως κι εξωδίκως τους ιδιώτες -εταιρεία κινητής VODAFON και ιδιοκτήτη κτιρίου- να  ανακαλέσουν την απόφασή τους και να απομακρύνουν την κεραία άμεσα.
Τη στιγμή που το Ευρωκοινοβούλιο μειώνει τα ασφαλή όρια ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από 0.6 v/m σε 0.2 v/m στην Ελλάδα παραμένουν 24.6 v/m- 42.7 v/m, δηλαδή από 120-200 φορές περίπου μεγαλύτερα. Δηλαδή η ακτινοβολία που δέχεται ο ευρωπαίος πολίτης σε ένα χρόνο ισοδυναμεί σ’ αυτή που δέχεται ο έλληνας πολίτης σε 2 περίπου μέρες.
Γι’ αυτό δε θα μείνουμε ανέμελοι και αφελείς θεατές στη διακινδύνευση της υγείας των παιδιών μας. Με αγάπη κι αίσθημα ευθύνης θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, για να είναι ασφαλή...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης