Ανοιχτή Επιστολή

Λύση για τα σχολικά δρομολόγια ανακοίνωσε η Περιφέρεια
 Προς:  Aντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Μυλωνά Διονύσιο

Αγαπητέ κύριε Aντιπεριφερειάρχη θα ήθελα με τη παρούσα επιστολή να σας επισημάνω μερικούς προβληματισμούς που μου τέθηκαν μετά από τη χθεσινή συζήτηση που είχαμε σχετικά με το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.                                                                                                                                        
Σας επισημαίνω λοιπόν ότι ήταν ατυχές από μέρος σας το παράδειγμα που δώσατε στα παιδιά του λυκείου Κατασταρίου, πως για ότι παθαίνουν σήμερα  φταίνε οι γονείς τους και για παράδειγμα μας φέρατε ένα γονέα που πριν πολλά χρόνια σας είχε ρωτήσει πόσα χρήματα βγάζετε  με το μισθό του δάσκαλου το χρόνο, και όταν του απαντήσατε πόσα, σας είπε ότι τόσα βγάζει ο γιος του 13 ετών σε 6 μήνες, και ότι ξεκίνησε από γκαρσονιέρες και σήμερα έχει  φτάσει να έχει ολόκληρο ξενοδοχειακό συγκρότημα με πισίνες, αν και έχει κάνει και ένα χρόνο φυλακή.  
Αγαπητέ κύριε Μυλωνά νομίζω ότι η τοποθέτηση σας αυτή ήταν ατυχής και δε νομίζω ότι όλοι οι Ζακυνθινοί και ιδιαίτερα αυτούς που εκπροσωπώ εγώ σαν σύλλογος γονέων, που είναι αγρότες, εργάτες και μικροί επαγγελματίες, από το Ρομίρι έως το Γαλάρο και από το Γύρι μέχρι το Μαχαιράδο. Εμείς λοιπόν οι γονείς που δεν έχουμε ξενοδοχεία που δεν ανήκουμε σε καμία τουριστική περιοχή, προσπαθούμε με τα λίγα εισοδήματα που έχουμε να καταφέρνουμε να σπουδάζουμε τα παιδιά μας, να έχουμε τα καλύτερα σχολεία, να πληρώνουμε τους φόρους μας και φυσικά δεν έχουμε πάει ΦΥΛΑΚΗ. Αλλά και πάλι στη τουριστική περιοχή που εργάζομαι δεν έχω δει ούτε καταστηματάρχες, ούτε ξενοδόχους μα πηγαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα φυλακή, γιατί ούτε έμποροι όπλων είναι ούτε ναρκωτικών, και αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα είναι ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό όπως και σε όλες τις άλλες κοινωνίες του κόσμου γενικότερα.
Δεν δέχομαι λοιπόν ούτε εγώ σαν γονέας αλλά ούτε και τα παιδιά που άκουσαν αυτά που είπατε, ότι οι γονείς τους είναι κλέφτες και απατεώνες και φταίνε αυτοί για ότι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα. Όχι κύριε αντιπεριφερειάρχη δεν τα φάγαμε μαζί όπως είπε ένας πρώην υπουργός για να μας κάνει να νοιώσουμε συνυπεύθυνοι, και αν υπήρχαν κάποιοι που έπαιρναν αναπηρικά επιδόματα ή κάποιοι που έτρωγαν από το σύστημα, οι πολιτικοί τους τα έδιναν για να αγοράζουν ψήφους και συνειδήσεις και το ξέρει πολύ καλά ο λαός σήμερα. Μη προσπαθείτε λοιπόν σήμερα να δημιουργήσετε ενοχές στα παιδιά μας και μη προσπαθείτε να τους μοιράσετε κομμάτι από τις ευθύνες που μας ανήκουν. Αυτά στο κάτω κάτω δεν έχουν ψήφο ακόμα, και αν φταίνε για κάτι οι  γονείς τους είναι γιατί ψήφιζαν διεφθαρμένους πολιτικούς σε ένα διεφθαρμένο πολίτικο σύστημα. (τα σκάνδαλα είναι πάρα πολλά).
Όχι κύριε Μυλωνά δεν είναι πολυτέλεια σήμερα να σπουδάσουμε τα παιδιά μας, δεν είναι πολυτέλεια να πάνε τα παιδιά μας σχολείο με δωρεάν μεταφορά, στο κάτω κάτω τη δικαιούνται γιατί και οι γονείς τους φορολογούνται και η λέξη ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ θέλω να πιστεύω ότι ήταν ατυχής.
Επίσης κύριε Μυλωνά και για το θέμα του ότι δεν πήγαμε στο βουλευτή Ζακύνθου σας υπόσχομαι ότι εγώ προσωπικά και οι σύλλογοι που εκπροσωπώ  αν θα χρειαστεί να είστε σίγουρος ότι θα το κάνω και δεν έχω να φοβηθώ ούτε να χαριστώ  ούτε εγώ, ούτε τα μελή των συμβουλίων μου, αλλά ούτε και τα μελή των συλλόγων που εκπροσωπώ σε ΚΑΝΕΝΑΝ όπως και να τον λένε και όσο ψηλά και αν βρίσκετε.

Με εκτίμηση
Γκέρμπεσης Ιωάννης                                                                                                     Πρόεδρος συλλόγου γονέων & κηδεμόνων 1ου δημοτικού σχολείου ρίζας και νηπιαγωγείων Ρομιρίου Κοντέικων & Μαχαιράδου
Αντιπρόεδρος  συλλόγου γονέων & κηδεμόνων γυμνασίου Μαχαιράδου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης