"Δεν είναι πολυτέλεια η μόρφωση"



“Δεν είναι πολυτέλεια σήμερα να σπουδάσουμε τα παιδιά μας, δεν είναι πολυτέλεια να πάνε τα παιδιά μας σχολείο με δωρεάν μεταφορά, στο κάτω-κάτω την δικαιούνται, γιατί και οι γονείς τους φορολογούνται και η λέξη ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ θέλω να πιστεύω ότι ήταν ατυχής”, είναι το σχόλιο του προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Ρίζας και των νηπιαγωγείων Ρομιρίου Κοντείκων & Μαχαιράδου, Γιάννη Γκέρμπεση, ύστερα από τη συζήτησή του με τον αντιπεριφερειάρχη, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στις καθημερινές τους μετακινήσεις από και προς το σχολείο. Καθόλου ευχαριστημένοι, λοιπόν, δεν έμειναν οι γονείς από τις απαντήσεις που έλαβαν. Αντιθέτως προέκυψαν νέοι λόγοι αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών.
“Άστοχο το παράδειγμα”
Όταν ο αντιπεριφερειάρχης ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, χρησιμοποίησε για το σχολείο του Κατασταρίου, συγκεκριμένα, ένα παράδειγμα που προφανώς ενόχλησε τους γονείς. Συνέκρινε την εργασία και το μισθό ενός δασκάλου με την εργασία κάποιου που ξεκίνησε από πολύ μικρός και κατάφερε να μεγαλουργήσει οικονομικά μέσα από αμφιβόλου ποιότητας και ηθικής εργασία, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου.
“Δεν πήγαμε φυλακή”
Αυτή ήταν και η αιτία της βασικής αντίδρασης, καθώς φαίνεται από την επιστολή του προαναφερθέντος προέδρου προς τον αντιπεριφερειάρχη, πως εθίγησαν οι βιοπαλαιστές γονείς, που προσπαθούν με τον όποιον μισθό έχουν να προσφέρουν στα παιδιά τους εκείνα που χρειάζονται, καθώς “όλοι οι Ζακυνθινοί, που είναι αγρότες, εργάτες και μικροί επαγγελματίες, από το Ρομίρι έως το Γαλάρο και από το Γύρι μέχρι το Μαχαιράδο, που δεν έχουν ξενοδοχεία, δεν ανήκουν σε καμία τουριστική περιοχή, προσπαθούν με τα λίγα εισοδήματα που έχουν να καταφέρουν να σπουδάζουν τα παιδιά τους, να έχουν τα καλύτερα σχολεία, να πληρώνουν τους φόρους και φυσικά δεν έχουν πάει φυλακή”.
“Δεν είμαστε απατεώνες”
Επιπρόσθετα, ο κ. Γκέρμπεσης εκφράζοντας την αγανάκτησή του τονίζει ότι οι γονείς των μαθητών δεν είναι κλέφτες και απατεώνες, ούτε ευθύνονται για ότι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και προσθέτει “Όχι κ. Αντιπεριφερειάρχη δεν τα φάγαμε μαζί όπως είπε ένας πρώην υπουργός για να μας κάνει να νοιώσουμε συνυπεύθυνοι, και αν υπήρχαν κάποιοι που έπαιρναν αναπηρικά επιδόματα ή κάποιοι, που έτρωγαν από το σύστημα, οι πολιτικοί τους τα έδιναν για να αγοράζουν ψήφους και συνειδήσεις και το ξέρει πολύ καλά ο λαός σήμερα”
“Θα πάμε στο Βουλευτή”
Μέσα βέβαια από τη γενικότερη παραδοχή της συνολικής ευθύνης της κοινωνίας για τις λανθασμένες επιλογές εκπροσώπησης, καταλήγει στο ότι “για τα παιδιά όλων εκείνων, που πίστεψαν κάτι λάθος ή που έπραξαν λάθος, δεν πρέπει σήμερα η μεταφορά στο σχολείο, στο χώρο που θα μορφωθούν και που θα δημιουργήσουν να θεωρείται πολυτέλεια και να μην εξυπηρετούνται, έτσι όπως αρμόζει στους νέους, που προσπαθούν για τα αυτονόητα”. Τέλος, ο κ. Γκέρμπεσης φέρεται διατεθειμένος να απευθυνθεί ακόμη και στο βουλευτή για να λυθεί το θέμα της μετακίνησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης