Βράβευση για δύο σχολεία της Ζακύνθου


Γράφει η Βούλα Σούφη

Το Δημοτικό Σχολείο Ορεινής Ζώνης Ζακύνθου και το Νηπιαγωγείο Κεριού βραβεύονται στο διαγωνισμό της δράσης “Θεσμός Αριστείας και ανάδειξης καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση”.
Την δράση αυτή θέσπισε το 2010 το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Η δράση βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και σημείωσε μεγάλη επιτυχία για 3η συνεχόμενη χρονιά, αφού κατατέθηκαν 470 έργα από 850 εκπαιδευτικούς, ενώ ο πληροφοριακός κόμβος http://excellence.sch.gr δέχτηκε περισσότερες από 230.000 επισκέψεις φτάνοντας συνολικά τις 440.000.
Μια μη αμειβόμενη Επιστημονική Επιτροπή με 210 μέλη (Καθηγητές Πανεπιστημίου, π. Παρέδρους Π.Ι., Σχολικούς Συμβούλους, καθώς και εκπαιδευτικούς με αυξημένα προσόντα) αξιολόγησε τα υποβληθέντα έργα.
Στην ιστοσελίδα της δράσης έχει αναρτηθεί η λίστα των έργων, ταξινομημένη με βάση τα αποτελέσματα της βαθμολογίας τους. Από τη λίστα αυτή θα βραβευθούν τα 100 πρώτα έργα και όσα ισοβαθμούν με το εκατοστό.
Στη θέση 53 λοιπόν βρίσκουμε το Νηπιαγωγείο Κεριού με το έργο “Η κοκκινοσκουφίτσα και η Καρετίτσα” και υπεύθυνη την Αλεξάνδρα Κατσαΐτου, καθώς επίσης στη θέση 77, το Δημοτικό Σχολείο Ορεινής Ζώνης Ζακύνθου με το έργο “Διαδικτυακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με τη χρήση της πλατφόρμας Moodle”, και υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την Ξανθή Χουλιάρα, την Ιωάννα Κομνηνού, τον Κωνσταντίνο Αντωνίου και την Μαρία Φρέντζου Ροδοκανάκη.
Η δράση «Θεσμός Αριστείας και ανάδειξης καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» αποτελεί μία πρωτοβουλία που επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο σε ένα σχολείο που επιδιώκει τη συνεχή βελτίωση, την αλλαγή, την πολυμορφία.
Ιδιαίτερα αισιόδοξο να βλέπουμε εκπαιδευτικούς της Ζακύνθου να βραβεύονται για το ζήλο τους και τις καλές πρακτικές που ακολουθούν. Θα χαρούμε να δούμε αυτές τις καλές πρακτικές να λειτουργούν ως λαμπρό παράδειγμα και για τους υπόλοιπους συναδέλφους του χώρου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης