Πλαστά πιστοποιητικά για δυσλεξία


 Το πρόβλημα της δυσλεξίας ταλαιπωρεί αρκετούς μικρούς μαθητές. Το φαινόμενο να επεκτείνεται συνεχώς, δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν οι περιπτώσεις ψευδών διαγνώσεων, για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπών.
Ολόκληρη επιχείρηση φαίνεται πως είχε στηθεί από υπαλλήλους νοσοκομείου. Χορηγούσαν πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας σε γονείς. Στόχος ήταν η ένταξη των παιδιών σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις περί αξιολόγησης τους. Οι μαθητές που θα διαγνωστούν με την συγκεκριμένη μαθησιακή δυσκολία εξετάζονται προφορικά στις πανελλαδικές εξετάσεις. Στο νησί μας δεν έχουν παρατηρηθεί παρόμοια φαινόμενα, όπως δήλωσε και ο διευθυντής του Κ.Δ.Α.Υ κ. Γιάννης Λιβέρης “ Είμαστε κάθετοι όταν λέμε πως τα πιστοποιητικά πρέπει να δίνονται από τους αρμόδιους και όχι από τυχαίους υπαλλήλους νοσοκομείων, χωρίς αξιολόγηση. Δεν έχουμε παρατηρήσει κάτι τέτοιο στο νησί μας. Είμαστε πολύ προσεκτικοί και κρατάμε πάντα πρακτικά. Είναι σημαντικό γιατί μαθητές που εμφανίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, στο πανεπιστήμιο εξετάζονται γραπτώς, καθώς δεν καταθέτουν τα χαρτιά τους.” Μάλλον πολλοί μαθητές μετά την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παύουν να αντιμετωπίζουν μαθησιακές διαταραχές.
Copy:http://imerazante.gr/2013/03/19/61674 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης