Νέο Παιδικό Σταθμό ιδρύει ο Δήμος Ζακύνθου


Ένα νέο παιδικό σταθμό αποφάσισε να ιδρύσει ο Δήμος Ζακύνθου προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και να μπορέσουν να φιλοξενηθούν από την επόμενη σχολική χρονιά όλα τα παιδιά του νησιού. Η απόφαση αυτή συζητήθηκε διεξοδικά στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας υπό την προεδρεία του κ. Γιάννη Φεραδούρου. Αποφασίστηκε εντός των προσεχών ημερών να προχωρήσει η διακήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση του ακινήτου για τη στέγαση του παιδικού σταθμού. Ο νέος παιδικός σταθμός θα ιδρυθεί στην Δ.Κ. Παντοκράτορα, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της εν λόγω περιοχής, της Τ.Κ. Μουζακίου, καθώς και των χωριών της Δ.Ε. Αρτεμισίων. Παράλληλα, στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού για την μίσθωση του ακινήτου. Τα μέλη συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας και άλλων παιδικών σταθμών με την προϋπόθεση πρώτον, να συνεχίσει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και δεύτερον να υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της κατάταξης και της βαθμολογίας των υποψηφίων για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα οποία μόλις είχαν γνωστοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους. Τα μέλη ομόφωνα αποφάσισαν να υπάρξει αξιολόγηση του υπάρχοντος προσωπικού από την Διεύθυνση, με στόχο αφενός το Διοικητικό Συμβούλιο να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τη λειτουργία των δομών και αφετέρου να μπορέσει να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Τέλος, άμεσα αναμένεται να συνεδριάσει στο Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα συζήτησης τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού για έντεκα μήνες προκειμένου να απασχοληθούν από τη νέα σχολική χρονιά. Τα μέλη θα προχωρήσουν σε καταγραφή των αναγκών και εν συνεχεία, θα αποφασιστεί ο αριθμός των θέσεων που θα ζητηθούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης