Η ΣΟΦΙΑ της “Αθηνάς” πήγε… περίπατο


Απροσδόκητη φαίνεται πως είναι η τροπή που παίρνει το θέμα της παραμονής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για το σχέδιο “Αθηνά”. Μέχρι χθες ήμασταν σχεδόν σίγουροι αφού είχαν προηγηθεί δεσμεύσεις του Υπουργού πως τα δυο τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα παραμείνουν στο νησί μας.
Και όλα αυτά συμβαίνουν από τη στιγμή που ο καθ΄ ύλην αρμόδιος Υπουργός είχε δεσμευτεί σε Δεσπότη, Περιφερειάρχη, Βουλευτή, Δήμαρχο, Αντιπεριφερειάρχη και Διοικούσα Επιτροπή να μην προχωρήσει στην αρχική εφαρμογή του σχεδίου και να αφήσει τα δυο τμήματα της Ζακύνθου ως έχουν.
Αντιθέτως σήμερα καταθέτει, πλέον, στην Μορφωτική Επιτροπή της Βουλής την αρχική του πρόταση που ήταν εκείνη που προκάλεσε και την “έκρηξη” των φοιτητών του νησιού μας που έβλεπαν να αλλάζουν τόπο και τίτλο σπουδών. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί να συγχωνεύει και να μεταφέρει το Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας στο Μεσολόγγι, καταργεί – απορροφά εκείνο της Συντήρησης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς στέλνοντάς το στην Αθήνα.
Η “Αθηνά” δεν θα περάσει από τη Βουλή αφού δεν θα αποτελέσει νόμο του κράτους αλλά θα κυρωθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει ισχύ Προεδρικού Διατάγματος, συνεπώς λίγη σημασία έχει και ο λόγος τοων Βουλευτών.
Χάνουμε το “brand name”
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν αρκέστηκε στην κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων αλλά έκανε και ένα βήμα παραπέρα. Πρίν από περίπου δυο μήνες είχε προτείνει στις ακαδημαϊκές αρχές του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ ότι ενόψει της Ομοσπονδοποίησης τους το νέο σχήμα θα ελάμβανε το όνομα “Διονύσιος Σολωμός”.
Ωστόσο, το ίδιο όνομα θα φέρει από εδώ και στο εξής το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων με έδρα την Πάτρα.
Σε μεταβατική περίοδος η Κεφαλλονιά
Σε μεταβατική περίοδο μπαίνει πλέον το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων μέχρι την οριστική κατάργησή του το 2018. Δυστυχώς οι εξελίξεις δεν είναι καλές, καθώς τα τμήματα του ΤΕΙ θα παραμείνουν για ένα μεταβατικό στάδιο στην Κεφαλλονιά και εν συνεχεία θα μετακομίσουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Μάλιστα, δεν θα παίρνουν πλέον νέους εισακτέους που θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμό τους στις 31/10/2018.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο Αθηνά θα περιλαμβάνει:
• Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων θα παραμείνει στην Κεφαλλονιά μέχρι 31/10/2018 και πάει εν συνεχεία θα πάει στον Πύργο
• Το τμήμα Βιολογικής Γεωργίας θα παραμείνει μέχρι 31/10/2018 και μετά θα πάει στην Αμαλιάδα
• Ενώ το τμήμα Μουσικών Οργάνων θα παραμείνει στο Ληξούρι.
• Οριστικά καταργείται από την Κεφαλλονιά το Διοίκησης Επιχειρήσεων που πάει στο Μεσολόγγι.
Άδοξο φινάλε για την Λευκάδα
Στο αρχικό σχέδιο για τη Λευκάδα, το Τμήμα ΕΠΔΟ (Εφαρμογών στην Πληροφορική και την Οικονομία) απορροφόταν από το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Ηπείρου (Άρτα) που μετονομάζόταν σε Μηχανικών Πληροφορικής – Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα την Άρτα. Επιπλέον, το Τμήμα ΤΠΤ (Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών) απορροφόταν από το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Ηπείρου (Άρτα) που μετονομαζόταν σε Μηχανικών Πληροφορικής – Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα την Άρτα. Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω, ισχύουν και σήμερα!
Copy:http://imerazante.gr/2013/03/06/61109

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης