Ξενάγηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον – Μελλοντικοί δημοσιογράφοι στην “ΗΜΕΡΑ”


Με αφορμή το μάθημα του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού χθες το πρωί, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου της πόλης μας, επισκέφθηκαν τα γραφεία της “Ημέρας”, προσφέροντας στους συντάκτες μία ευχάριστη ανάπαυλα, αλλά και μία πρωτόγνωρη εμπειρία, από την ωριμότητα της σκέψης τους και κυρίως από τις εύστοχες ερωτήσεις και παρατηρήσεις που διατύπωσαν.
Η 3η τάξη έχει πραγματοποιήσει διάφορες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, που δικαιολογούνται στα πλαίσια του μαθήματος. “Επιλέξαμε το χώρο σας γιατί απασχολούνται διάφορες ειδικότητες. Σκοπός μας είναι να ενημερωθούν τα παιδιά και να συλλέξουν τις πληροφορίες που χρειάζονται”, υπογράμμισε η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Μαρία Λιβέρη.
Ήταν μια επίσκεψη που προσέφερε πολλά όχι μόνο στα πιτσιρίκια, αλλά και σε εμάς που μας μετέφεραν με τα χαμόγελα τους και την διάθεση τους για ζωή και μάθηση, ένα μήνυμα αισιοδοξίας.
Το ενδιαφέρον τους και τον ενθουσιασμό τους εκδήλωσαν οι μαθητές κατά την διάρκεια της ξενάγησης. Συνομίλησαν με δημοσιογράφους και με τεχνικούς, που τους εξήγησαν τον μηχανισμό. Από την πρωινή προετοιμασία των δημοσιογράφων μέχρι τη σελιδοποίηση, εκτύπωση και διανομή της. Επίσης, αναφέρθηκαν οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στον ανταγωνισμό της πληροφόρησης που προκύπτει με τα υπόλοιπα ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο), εξηγώντας ποιος είναι ο ουσιαστικός ρόλος της εφημερίδας. Τα παιδιά εξέφρασαν τις απορίες τους και εμείς βρεθήκαμε εκεί για τους δώσουμε τις απαιτούμενες απαντήσεις.
Ανάμεσα στους μικρούς μας επισκέπτες βρέθηκαν και μελλοντικοί δημοσιογράφοι. Θέλησαν να πληροφορηθούν για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της δουλειάς. Το χρέος που έχει κάθε δημοσιογράφος να μεταφέρει την είδηση στον κόσμο, αλλά και τις διάφορες δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά. Αρκετοί από αυτούς εκδήλωσαν την επιθυμία τους να ασχοληθούν με τον κλάδο.
Α. Σούκου: “Ένα επάγγελμα που απευθύνεται σε όλους”
“Είμαστε εδώ για να μάθουμε όσα συμβαίνουν σε μια εφημερίδα και σε ένα κανάλι. Μου αρέσει το συγκεκριμένο επάγγελμα γιατί απευθύνεται σε πολλούς τομείς. Απευθύνεται σε όλους. Μάθαμε πολλά πράγματα εδώ σήμερα. Μου άρεσε πολύ και θα με ενδιέφερε να ξανακάνουμε μια τέτοια επίσκεψη.”
Πολυξένη Ντάτα: “Πήραμε πολλές πληροφορίες”
“Πήραμε πολλές και χρήσιμες πληροφορίες όσον αφορά την έκδοση μιας εφημερίδας Γιατί όχι; Ίσως ασχοληθώ με την δημοσιογραφία, εξάλλου έχει πολύ ενδιαφέρον. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία.”
Διονύσης Τασόπουλος 
“Σκέφτομαι να το ακολουθήσω. Είναι ενδιαφέρουσα δουλειά γιατί πηγαίνεις παντού και είσαι εσύ αυτός που ενημερώνει τον κόσμο για το τι συμβαίνει κάθε στιγμή. Είναι δύσκολο να βγει σε καθημερινή βάση μια εφημερίδα. Ωστόσο, έμεινα ικανοποιημένος από την επίσκεψη στην εφημερίδα σας και σίγουρα έμαθα πράγματα που δεν ήξερα.”
Copy: http://imerazante.gr/2013/03/20/61755


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης