Mε τύμπανα και συνθήματα απέκλεισαν τη Δευτεροβάθμια


 Χωρίς καθηγητές μουσικής έχει μείνει το Μουσικό Σχολείο και το γεγονός αυτό ήταν η αιτία που χθες τα παιδιά συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους μαζί με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕΖ).
Είναι χαρακτηριστικό πως οι χαμένες ώρες στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ξεπερνούν τις 400 την εβδομάδα, από τις οποίες οι 200 χάνονται στο Μουσικό Σχολείο!
Η «απάντηση» του Υπουργείου για την κάλυψη αυτών των κενών είναι η πρόσληψη 7 ωρομίσθιων καθηγητών τετράωρης εβδομαδιαίας απασχόλησης, δηλαδή η κάλυψη ΜΟΝΟ 28 ωρών με την χειρότερη μορφή εργασιακής σχέσης.
Σύμφωνα με την ΕΛΜΕΖ για την κάλυψη των υπόλοιπων κενών συστήνουν την αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος και μειώνουν τις απαραίτητες ώρες μαθημάτων, για να μπαλώσουν τρύπες, όπως-όπως σε βάρος της μόρφωσης των μαθητών. Κόβουν, δηλαδή, ώρες από τα μαθήματα των παιδιών.

Copy: http://imerazante.gr/2013/03/01/60880 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης