Η “ΑΘΗΝΑ” ξεθεμελιώνει το ΤΕΙ μας


Απροσδόκητη φαίνεται πως είναι και πάλι η τροπή που παίρνει το θέμα της παραμονής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε Δεσπότη, Περιφερειάρχη, Βουλευτή, Δήμαρχο, Αντιπεριφερειάρχη και Διοικούσα Επιτροπή πως τα δυο τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα παραμείνουν στο νησί μας ως έχουν. Αντιθέτως σήμερα ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η δημοσιοποίηση του τελικού σχεδίου “Αθηνά” με σημαντικές αλλαγές, που αφορούν εν πολλοίς την ενσωμάτωση των κυριοτέρων προτάσεων, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αλλάζει τίποτα από όσα έγιναν γνωστά πριν από 15 περίπου ημέρες επιβεβαιώνοντας ότι το τελικό σχέδιο είναι καθαρά προϊόν πολιτικών συναλλαγών και ρουσφετιών.


Αναβαθμίστηκε η Λευκάδα
Καθρέφτης των αποφάσεων του κ. Αρβανιτόπουλου είναι το πολυαναμενόμενο μηχανογραφικό δελτίο για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις από το οποίο μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει ότι η Λευκάδα αναβαθμίστηκε αποκτώντας σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων με τρεις νέες κατευθύνσεις, διοίκηση επιχειρήσεων, πληροφοριακά συστήματα διοίκησης και διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων φιλοξενίας.
Απείραχτη η Κεφαλλονιά
Η Κεφαλλονιά δεν πειράχθηκε καθόλου αφού τα τμήματα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων μεταφέρονται σε άλλες περιοχές όπως το αρχικό σχέδιο, ενώ αναδημιουργείται ένα τμήμα “Τεχνολογίας τροφίμων” στην θέση του υπάρχοντος “Βιολογικής Καλλιέργειας και Τροφίμων” και το Τμήμα Μουσικών οργάνων παραμένει στο Ληξούρι. Είναι αδιευκρίνιστο, όμως, εάν το νέο τμήμα «Τεχνολογίας Τροφίμων» θα λειτουργήσει από την Ακαδημαϊκή χρονιά (Σεπτέμβρη 2013) ή αργότερα.
Άφαντη η Ζάκυνθος
Σε ότι αφορά το νησί μας το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεταφέρεται στην Αθήνα όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί ενώ εκείνο της Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, από το Σεπτέμβρη θα δεχθεί μόνο 50 εισακτέους. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, προωθούνται προς έκδοση τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα. Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2013 θα κληθούν να επιλέξουν Τμήματα με βάση τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη.
Η Ομοσπονδιοποίηση έγινε Κοινοπραξία
Βασικότερη αλλαγή είναι ότι το υπουργείο εγκαταλείπει την ιδέα της ομοσπονδιοποίησης μεταξύ Ιδρυμάτων και αποδέχεται την πρόταση της Δημαρ για μεγάλες κοινοπραξίες μεταξύ Πανεπιστημίων, Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων. Στην κατεύθυνση αυτή δημιουργείται Κοινοπραξία μεταξύ του Ιόνιου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων νήσων (Ιδρύματα που είδαν πολλές διαφορετικές αλλαγές τις τελευταίες εβδομάδες). Η λύση αυτή ρίχνει ακαριαία τους τόνους στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, καθώς οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων τους τις αποδέχονται πλήρως.
Copy: http://imerazante.gr/2013/03/20/61757

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης