ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Aπαγορεύτηκε η κατάθεση στεφάνων

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα υπάρχουν και στον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, προκειμένου να μη δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο που θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.
Το ίδιο θα συμβεί και στο νησί μας. Ο Αντιπεριφερειάρχης, Διονύσης Μυλωνάς, έχει ενημερώσει τα κόμματα ότι δεν μπορούν να καταθέσουν στεφάνι, ενώ για ακόμη μια χρονιά δεν θα υπάρχει και το πάρκο των επισήμων, που τοποθετούνταν πάντα μπροστά από το Διοικητήριο.
Είναι προφανές ότι τις επόμενες ημέρες η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου θα πάρει εντολές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την περιφρούρηση της παρέλασης και των επισήμων.
Τα μέτρα αυτά μπορεί να μην αρέσουν σε πολλούς, ωστόσο κρίνονται απαραίτητα, αν αναλογιστούμε πως από τη χρονιά που άρχισε η κρίση είχαν σημειωθεί εντάσεις με αγανακτισμένους πολίτες και τις δυνάμεις ασφαλείας.
Η απόφαση…
Σε ό,τι έχει να κάνει με το στεφάνωμα στο Ηρώο των Πεσόντων, τα προηγούμενα χρόνια επιτρεπόταν σε όλα τα κόμματα να κάνουν μια τέτοια ενέργεια.
Κάποια στιγμή, όμως, ζήτησε να κάνει κάτι αντίστοιχο και η τοπική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής». Η Περιφερειακή Ενότητα είχε δώσει το «πράσινο φως» την πρώτη χρονιά, με το σκεπτικό ότι το συγκεκριμένο κόμμα συμμετέχει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να υπάρξουν απαγορεύσεις.
Την ώρα της κατάθεσης του στεφανιού, όμως, μέλη αριστερών κινημάτων είχαν προσπαθήσει να «μπλοκάρουν» τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Copy: http://imerazante.gr/2013/10/17/72682

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης