ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ

Τα σχολεία άνοιξαν, αλλά συγχρόνως παραμένει ανοικτό το μεγάλο κεφάλαιο «ΠΑΙΔΕΙΑ». Εμείς οι γονείς αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών-παιδιών μας γιατί πιστεύουμε ότι:
• Το σχολείο που σκόπιμα σχεδίασαν, χωρίζει αντί να ενώνει, απορρίπτει αντί να αποδέχεται, συμμορφώνει αντί να μορφώνει, είναι απαξιωμένο και «φθηνό» για τα παιδιά μας, αλλά κοστίζει πολύ ακριβά σε εμάς, είναι ανοικτό στους χορηγούς και στους εμπόρους γνώσεων, αλλά κλειστό στις παιδικές και νεανικές ανάγκες και όνειρα.
• Η «κοινωνία» που έφτιαξαν αντιμετωπίζει εμάς και τα παιδιά μας ως σύγχρονους δούλους.
• Τα προβλήματα της παιδείας δεν είναι αυτόνομα σε σχέση με τα προβλήματα που βιώνει σήμερα η κοινωνία μας στους υπόλοιπους τομείς.
Γι αυτό: Πήραμε την απόφαση να αγωνιστούμε μαζί τους για:
• Την κατάργηση του Νόμου για το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ, ο οποίος με τις μαραθώνιες εξετάσεις από την Α Λυκείου ενισχύει ακόμα περισσότερο την παραπαιδεία και τα ιδιωτικά σχολεία, και απαξιώνει την Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.
• Αυξάνει την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των μαθητών και την βαθμοθηρία και τελικά οδηγεί στην απογοήτευση και εγκατάλειψη του σχολείου πολλών παιδιών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δυσβάστακτες οικονομικές δαπάνες.
• Έτσι πολύ νωρίς ξεχωρίζουν οι ¨εντος και εκτός των τειχών¨
• Στόχος είναι να σπρώξει όλο και περισσότερο τα παιδιά στην Τεχνική Εκπαίδευση, υποβαθμισμένη και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Για το λόγο αυτό καθιερώνεται η μαθητεία δηλ. η απλήρωτη ανασφάλιστη εργασία ακόμη κα ανηλίκων μαθητών αφού η πιστοποίηση δεξιοτήτων θα γίνεται έξω από το Τεχνικό Λύκειο. ΑΡΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ??
• Πήραμε τη απόφαση να συμπαρασταθούμε στον αγώνα τους για να σταματήσουν οι συγχώνευσης και το κλείσιμο χιλιάδων σχολείων.
• Δεν δεχόμαστε τα παιδιά να στοιβάζονται σε 30ρια τμήματα κλουβιά.
• Δεν δεχόμαστε οι νόμοι της αγοράς να καθορίζουν το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, τα μυαλά και τοις ψυχές των παιδιών μας.
• Δεν ανεχόμαστε τα χρήματα που πληρώνουμε σε φόρους και προορίζονται για την παιδεία και υγεία να καταλήγουν στις τσέπες των τοκογλύφων. Αυτός ο αγώνας είναι κοινός για όλους, εντός και εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας, γιατί η γνώση όπως και η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, δεν πουλιέται, αλλά είναι κοινωνικό αγαθό. Ζητάμε συντονισμένο αγώνα. Στηρίζουμε και ζητάμε στήριξη από όλους τους φορείς που αγωνίζονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδηγεί εμάς και τα παιδιά μας στην ανεργία και στην αναγκαστική μετανάστευση. Καλούμε σε εγρήγορση και προετοιμασία, μαθητές, συλλόγους, ενώσεις γονέων και εκπαιδευτικών, σωματεία και γενικά όλους τους Ζακυνθινούς για μια συνεχή κινηματικότητα που θα έχει ως πρώτη κοινή δράση ένα μεγάλο συλλαλητήριο. «Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας» όπως έγραψαν και οι μαθητές, ώστε να έχουμε και να έχουν το μέλλον που τους αξίζει και τους ανήκει. Για τον συντονισμό αυτό ορίζουμε ανοικτή συγκέντρωση-συζήτηση το Σάββατο 12/10/2013 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
 
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ πρόεκυψε μετά από συγκέντρωση γονέων-μαθητών το Σάββατο 5/10/2013 στην αίθουσα του Σαρακινάδου.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης