Ο Δήμαρχος βρήκε πετρέλαιο για τα σχολεία τους

 
Την υλοποίηση μιας σειράς αναγκαίων παρεμβάσεων στα σχολεία του νομού, μεταξύ των οποίων η εξασφάλιση θέρμανσης των μαθητών σε όλα τα σχολεία, ζήτησαν από το δήμο Ζακύνθου, οι εκπρόσωποι της 2ης Ένωσης Γονέων στη συνάντηση που είχαν με το δήμαρχο, Στέλιο Μποζίκη και τον αρμόδιο για θέματα παιδείας, αντιδήμαρχο, Νίκο Ακτύπη. Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της Ένωσης, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων. Επισήμανε, δε, ότι οι γονείς ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, χωρίς την επιβάρυνση των ίδιων. Να σημειωθεί ότι αναφέρθηκαν και στα επιμέρους προβλήματα των σχολείων, προσκομίζοντας σχετικά έγγραφα, ενώ ζήτησαν να ιεραρχηθούν οι παρεμβάσεις, με άμεση προτεραιότητα σε αυτές που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών.

Τα προβλήματα
Κυρίως επισημάνθηκε η αποκατάσταση από τα βράχια, του προαυλίου στο δημοτικό Αγίου Λέοντα, η αντιμετώπιση του προβλήματος της εισροής υδάτων στο αμφιθέατρο του γυμνασίου Βολιμών, και η τοποθέτηση σχολικών φυλάκων στο δημοτικό της περιοχής. Από το μέλος του συλλόγου γονέων του δημοτικού Κατασταρίου, ζητήθηκε η αποκατάσταση του προαυλίου και υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, για την παροχή ψυχρής πίσσας. Μάλιστα, ο δήμαρχος, μετά από παρέμβαση του προέδρου του συλλόγου γονέων του δημοτικού του Άμμου, τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες ελαιοχρωματισμού, καθώς και άλλες παρεμβάσεις στο ιστορικό αυτό σχολείο.
Μεταξύ άλλων, για το 1ο Ρίζας, ζητήθηκε η υλοποίηση αποστραγγιστικού έργου, και η τοποθέτηση σήμανσης, δεδομένου ότι υπάρχει μόνο μια πινακίδα, που προειδοποιεί για την ύπαρξη του σχολείου. Από την πρόεδρο του συλλόγου γονέων του δημοτικού Δερματούσας, τονίστηκε η ανάγκη μεγαλύτερου ενδιαφέροντος από το δήμο, για το σχολείο που στεγάζεται σε δύο κτίρια, με τον κ. Μποζίκη, να παραδέχεται ότι είναι δικαιολογημένα τα παράπονα, ενώ, απαντώντας σε ερώτημα του προέδρου της Ένωσης, σχετικά με το χρόνο ανέγερσης του νέου κτιρίου, υποστήριξε ότι μέχρι τις εκλογές θα είναι έτοιμη η σχετική μελέτη. Από τους εκπροσώπους των δημοτικών Κερίου και Παντοκράτορα, αναφέρθηκαν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα σχολεία αυτά, για παράδειγμα, σε σχέση με τις τουαλέτες και την κατασκευή σκαλών και την επαρκή φωταγώγηση, αντίστοιχα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης