Ο Δήμαρχος δίνει λύσεις στα σχολεία

Τα παράπονά τους στο Δήμαρχο έκαναν για μια ακόμη φορά μαθητές και γονείς από τα σχολικά συγκροτήματα του ΕΠΑΛ, του Γυμνασίου και του Μουσικού Σχολείου, προκειμένου να του επισημάνουν για μια ακόμη φορά τις ελλείψεις που τους οδηγούν στο να κάνουν κατάληψη.
Ο κ. Μποζίκης εξέφρασε τη συμπαράστασή του, και παράλληλα, δεσμεύθηκε ο δήμος να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή και επίλυσή τους. Επεσήμανε, όμως, στους μαθητές και τους γονείς ότι η κατάληψη δεν αποτελεί μέσω για να γίνει κάτι τέτοιο.
Θετικό, ωστόσο, ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης, αφού μόλις ολοκληρώθηκε ανακοίνωσαν τη λήξη της κατάληψης στο σχολείο τους.
Για το ΕΠΑΛ
Οι παρεμβάσεις που ζήτησαν ήταν συγκεκριμένες και αφορούσαν τις συντηρήσεις στα κτήρια του συγκροτήματος. Πρόκειται για εργασίες ελαιοχρωματισμού, συντήρησης αιθουσών, τουαλετών και άλλες που θα καταστήσουν το σχολείο πιο λειτουργικό. Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο αρμόδιος για θέματα Παιδείας Αντιδήμαρχος Νίκος Ακτύπης δεσμεύτηκαν πως θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα τους και ξεκίνησε άμεσα την καταγραφή συγκεκριμένων προβλημάτων για να επιλυθούν άμεσα.
Αναφορικά με την αντίθεσή τους για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, τους πρότεινε να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία. Τόνισε, δε, στους μαθητές πως τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα η σχολική κοινότητα δεν λύνονται μέσω της κατάληψης.
 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης