ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ: “Ο αγώνας μας είναι αυτόνομος”

Ηχηρό μήνυμα διαφύλαξης του αγώνα τους, απέστειλε, προχθές το πρωί, στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου, ο δήμαρχος Ζακύνθου συνεχίζοντας τον ανοιχτό και γόνιμο διάλογο μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται με τις καταλήψεις των σχολικών μονάδων. Κύριο αίτημα των μαθητών είναι να μην υλοποιηθούν οι αλλαγές για το “Νέο Λύκειο” που προωθεί η κυβέρνηση.
Μέσα από το διάλογο εξασφαλίστηκε ότι σήμερα θα μεταφέρουν τις θέσεις του κ. Μποζίκη στους συμμαθητές τους και μετά από σχετική ψηφοφορία θα αποφασίσουν τις μελλοντικές κινητοποιήσεις τους.

Οι μαθητές
Οι μαθητές επεσήμαναν στο Δήμαρχο ότι με αυτό τον τρόπο εκφράζουν κατα κύριο λόγο την αντίδρασή τους για τις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος στο Λύκειο, αφού “το μόνο σίγουρο είναι ότι πλήττονται οι ίδιοι, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους”.
Διευκρίνισαν, δε, για μια ακόμη φορά προς όλους ότι “ο αγώνας τους είναι αυτόνομος και δεν υποκινούνται από κανένα κόμμα, όπως ακούγεται. Πολύ, δε, περισσότερο είναι εκείνοι που περιφρουρούν το σχολείο τους από κάθε είδους βανδαλισμούς”.

“Διαφωνώ με τις καταλήψεις”
Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα του δημάρχου στους μαθητές. Ο κ. Μποζίκης αφού ευχαρίστησε τα παιδιά που δέχτηκαν να συζητήσουν, τους εξήγησε αρχικά, “πως η απόφαση να τελεί το σχολείο υπό κατάληψη, είναι το έσχατο μέσο αντίδρασης και δεν εξυπηρετεί τους στόχους τους”.
Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μπροστά στη διαφαινόμενη επιθυμία τους να συνεχίσουν την κατάληψη, τους εξήγησε πως με αυτή τη μορφή κινητοποιήσεων δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα επιπλέον στο δίκαιο αγώνα των καθηγητών τους, των γονιών τους και των ίδιων για δημόσια δωρεάν παιδεία.
Copy: http://imerazante.gr/2013/10/04/72012
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης