Δωρεάν ταξίδια για το σχολείο


   Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά φαίνεται πως λύθηκε το πρόβλημα των μαθητικών μεταφορών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά τη συνάντηση που είχε η 2η Ένωση Γονέων με τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά.
   Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων, συζητήθηκαν τα υπάρχοντα προβλήματα, τα οποία, εντοπίζονται σε συγκεκριμένα σχολεία και αφορούν κυρίως τη σύμπτυξη των δρομολογίων των λεωφορείων.
   Ειδική αναφορά έγινε στο τετραθέσιο Αγίου Λέοντα, όπου κάποια παιδιά σχολάνε νωρίτερα από το δρομολόγιο του λεωφορείου, οπότε περιμένουν με μια σειρά κινδύνους να τα απειλούν. Για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί και η σχολική επιτροπή του δήμου, ωστόσο, επειδή το έργο είναι μεγάλο έργο, επισημάνθηκε ότι πρέπει να εκτελεστεί από την Περιφέρεια.

Προσεχώς ο νέος διαγωνισμός
   Αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι βρήκε την κατάσταση με τα σχολικά δρομολόγια ο κ. Μυλωνάς δεδομένου. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας επεσήμανε ότι “παρά τα όποια προβλήματα, όλα τα σχολεία εξυπηρετούνται, βάσει των περυσινών συμβάσεων με τους λεωφορειούχους, οι οποίες έχουν παραταθεί. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα, θα γίνει ο νέος διαγωνισμός. Επειδή σε τοπικό επίπεδο υπάρχει ένα νοικοκύρεμα στο συγκεκριμένο θέμα και δεν είναι ιδιαιτέρα φουσκωμένες, οι τιμές των δρομολογίων, όσο σε άλλες περιοχές, πιθανότατα, να δοθούν περισσότερα χρήματα για τη μεταφορά των μαθητών”.
   Σε ότι αφορά τον Άγιο Λέοντα, διευκρίνισε ότι δεν έχει αρμοδιότητα η Περιφέρεια και ότι έργο πρέπει να υλοποιηθεί από το δήμο, ενώ πρόσθεσε πως “δεν θα πρέπει αποσπασματικά να επισημαίνονται κάποια επιμέρους προβλήματα αλλά άμεσα οι ενδιαφερόμενοι, μέσω των συλλόγων τους, να απευθυνθούν στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αναφέροντας τα αιτήματά τους. Αυτά αφού καταγραφούν, θα προωθηθούν στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, με σκοπό να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα χρήματα για την εκτέλεση επιπρόσθετων δρομολογίων”.
Copy: http://imerazante.gr/2013/10/18/72713 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης