ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ – διαφωνούν για τα κοινά τους προβλήματα

Διαψεύδονται οι φήμες περί συνένωσης των δύο Ενώσεων Συλλόγων Γονέων της Ζακύνθου. Σε πρόσφατη απόφαση της, η 2η Ένωση Συλλόγων Γονέων – Μαθητών επέλεξε ότι δε θα συνενωθεί με την 1η Ένωση και θα ακολουθήσει το δρόμο της αυτόνομης λειτουργίας.
Ο Πρόεδρος της 2ης Ένωσης, Σάκης Νέγκας, ο οποίος ήταν εισηγητής της πρότασης περί αυτονομίας, σχολίασε στην «ΗΜΕΡΑ» το σκεπτικό της απόφασης τονίζοντας ότι «υπάρχει και πρέπει να υπάρχει συνεργασία με την 1η Ένωση αλλά κρίναμε ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση σε αρκετά θέματα που αφορούν τον χώρο της παιδείας. Ενδιαφερόμαστε, όμως, στον ίδιο βαθμό για όλα τα σχολεία σε ολόκληρο το νησί, είτε είναι μέλη της Ένωσης μας, είτε όχι, είτε ανήκουν στην Πρωτοβάθμια, είτε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».
Οι θέσεις
Ο κ. Νέγκας ξεκαθάρισε τις θέσεις της 2ης Ένωσης αναφέροντας ότι «Εμείς θεωρούμε ότι τα πάντα είναι πολιτική και πίσω από την πολιτική βρίσκονται τα κόμματα. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές ότι συγκεκριμένες πολιτικές οφείλονται για την κατάσταση η οποία επικρατεί στον χώρο της παιδείας και γενικότερα. Οι πολιτικές αυτές πρέπει να ανατραπούν για να αλλάξει κάτι. Οι θέσεις μας ταυτίζονται με αυτές της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιήσουμε, προσεχώς, πανεκπαιδευτική συγκέντρωση με προσκεκλημένο ομιλητή από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας. Ο εκπρόσωπος του ανωτάτου συνδικαλιστικού οργάνου των γονέων της χώρας θα αναλύσει τις εξελίξεις στον χώρο της παιδείας και όχι μόνο».
Copy: http://imerazante.gr/2013/10/10/72318 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης