ΓΟΝΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΤΡΩΝ – Οργανώνουν και συλλαλητήριο

Τον αγώνα των παιδιών τους αποφάσισαν να στηρίξουν οι γονείς, αναγνωρίζοντας πως το σχολείο που σκόπιμα σχεδίασαν κάποιοι συμμορφώνει αντί να μορφώνει, ενώ απαξιώνεται συνεχώς.
Σύμφωνα με τους γονείς η κοινωνία που έφτιαξαν οι κυβερνώντες, αντιμετωπίζει τους ίδιους και τους μαθητές ως… σύγχρονους δούλους.
Τι ζητούν…
Εις το εξής, λοιπόν, θα αγωνιστούν μαζί με τα παιδιά τους για μια σειρά από θέματα, με κυριότερο όλων την κατάργηση του Νόμου για το «Νέο Λύκειο», ο οποίος με τις μαραθώνιες εξετάσεις από την Α’ Λυκείου ενισχύει ακόμα περισσότερο την παραπαιδεία και τα ιδιωτικά σχολεία.
«Στόχος είναι να σπρώξει όλο και περισσότερο τα παιδιά στην Τεχνική Εκπαίδευση, υποβαθμισμένη και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Για το λόγο αυτό καθιερώνεται η μαθητεία δηλ. η απλήρωτη ανασφάλιστη εργασία ακόμη κα ανήλικων μαθητών, αφού η πιστοποίηση δεξιοτήτων θα γίνεται έξω από το Τεχνικό Λύκειο. Δεν δεχόμαστε τα παιδιά να στοιβάζονται σε 30ρια τμήματα κλουβιά. Δεν δεχόμαστε οι νόμοι της αγοράς να καθορίζουν το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, τα μυαλά και τις ψυχές των παιδιών μας. Δεν ανεχόμαστε τα χρήματα που πληρώνουμε σε φόρους και προορίζονται για την παιδεία και υγεία να καταλήγουν στις τσέπες των τοκογλύφων. Αυτός ο αγώνας είναι κοινός για όλους, εντός και εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας, γιατί η γνώση όπως και η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, δεν πουλιέται, αλλά είναι κοινωνικό αγαθό. Ζητάμε συντονισμένο αγώνα» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης